28 februarie - Ziua Protecției Civile din România

Joi, 03 Martie 2022Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

28 februarie   Ziua Protectiei Civile din Romania | imaginea 1 În fiecare an, la 28 februarie este marcată Ziua Protecției Civile din România.

Momentul aniversar este un bun prilej de bilanţ şi rememorare a activităţii desfăşurate de specialiştii de protecţie civilă de-a lungul timpului, mereu aflaţi la datorie, intervenind în sprijinul cetăţenilor ameninţaţi de catastrofe şi dezastre naturale.

Poate acum, mai mult ca oricând, trebuie să fim mai uniți, să ne manifestăm dragostea față de semeni și să fim solidari cu cei care se află în situații limită.

La nivel european există un mecanism de protecție civilă. Obiectivul general al mecanismului de protecție civilă al UE este de a consolida cooperarea între statele membre în domeniul protecției civile, în vederea îmbunătățirii capacității de prevenire, de pregătire și de răspuns în caz de dezastre.

Mecanismul de protecție civilă a fost activat de peste 420 de ori începând cu 2001. Printre cazurile recente de activare s-au numărat:

  • urmările ciclonului tropical Idai din Mozambic (2019);
  • cutremurul din Croația (2020);
  • incendiile forestiere din Albania, Grecia, Italia, Macedonia de Nord și Turcia (2021);
  • situația de urgență privind sănătatea, cauzată de COVID-19 (2020 și 2021).

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.