Dublă aniversare pentru pompierii olteni, de Ziua Protecției Civile

Joi, 03 Martie 2022Olt
Sursa Foto: Facebook ISU Olt

Dubla aniversare pentru pompierii olteni  de Ziua Protectiei Civile | imaginea 1 Ziua de 28 februarie are semnificație dublă pentru pompierii din județul Olt.

În afară de însemnătatea istorică a acestei zile, peste opt decenii de la înființarea Protecției Civile din România, pompierii SMURD aniversează, la 28 februarie a.c., 13 ani de la operaționalizarea Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare Olt.

Pe parcursul celor 13 ani de activitate, SMURD Olt a înregistrat 50.682 de intervenții, fiind asistate din punct de vedere medical peste 60.000 de persoane.

Numărul și complexitatea intervențiilor la care personalul SMURD Olt participă a crescut de la an la an și a ajuns, în anul 2021, la 5843 de intervenții, față de numai 1432 de intervenții în anul 2010, când SMURD Olt funcționa cu trei echipaje.

În cadrul SMURD Olt funcționează șapte echipaje de prim ajutor, tip B2, o autospecială pentru transport personal și victime multiple și două echipaje pentru descarcerare. Acest moment aniversar constituie un prilej de a ne exprima prețuirea și mulțumirea pentru toți salvatorii care au contribuit la dezvoltarea SMURD Olt!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.