Lecții de informare preventivă, în contextul Zilei Protecției Civile

Luni, 27 Februarie 2023Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Lectii de informare preventiva  in contextul Zilei Protectiei Civile | imaginea 1 O comunitate MAI sigură! Educația a fost întotdeauna cel mai eficient mod prin care personalul I.S.U. Teleorman a putut transmite cunoștințele necesare pentru ca o comunitate să devină mai sigură în situații de urgență.

Printre activitățile organizate pentru sărbătorirea Zilei Protecției Civile, se regăsesc și lecțiile de informare preventivă ce vor fi desfășurate în mai multe unități de învățământ din județ și exercițiile de evacuare în cazul producerii unor incendii sau cutremure.

Marți, 21 februarie a.c., pompierii militari au fost prezenți în cadrul Școlii Gimnaziale „Zaharia Stancu” din municipiul Roșiorii de Vede, gata pentru a-i învăța pe cei mici cum să se comporte în cazul producerii unor cutremure, inundații, fenomene meteorologice periculoase ori alte situații de urgență, cum să anunțe un eveniment pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112 și ce informații să furnizeze, dar și cum să acorde primul ajutor în diferite împrejurări, când viața semenilor este pusă în pericol.

Cu acest prilej, elevii au primit din partea salvatorilor mai multe materiale de informare preventivă, în special cele din cadrul campaniilor „Nu tremur la cutremur”, „RISC - Renunță, Improvizațiile Sunt Catastrofale” și „Ai grijă la cea mai mare grijă, siguranța copilului tău”.

Pompierii teleormăneni sunt convinși că datele prezentate de pompieri vor fi diseminate și acasă, ceea ce înseamnă că cetățenii vor fi mai bine informați, deci împreună MAI pregătiți.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.