90 de ani de protecție civilă în România

Joi, 02 Martie 2023Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

90 de ani de protectie civila in Romania | imaginea 1 În fiecare an, la 28 februarie este marcată Ziua Protecției Civile din România.

Momentul aniversar este un bun prilej de bilanţ şi rememorare a activităţii desfăşurate de specialiştii de protecţie civilă de-a lungul timpului, mereu aflaţi la datorie, intervenind în sprijinul cetăţenilor ameninţaţi de catastrofe şi dezastre naturale.

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Protecției Civile din România, marți, 28 februarie a.c., la sediul ISU Brașov s-a desfășurat un ceremonial militar și religios la care au participat oficialități județene și locale, a avut loc avansarea în gradul următor înainte de expirarea stagiului minim în grad a 7 cadre militare (3 ofițeri și 4 subofițeri) pentru merite deosebite în activitatea profesională.

Ziua de 28 februarie va fi o zi memorabilă și pentru 2 subofițeri și 35 de soldați gradați profesioniști care au depus jurământul militar, care reprezintă o certificare a unui nou început de carieră și care are o simbolistică aparte.

De asemenea, s-au acordat distincții de serviciu pentru colegii care s-au remarcat în executarea misiunilor încredințate și pentru colegii care au obținut rezultate foarte bune la Campionatul Mondial al Pompierilor desfășurat la Lisabona. Totodată, s-au acordat de către reprezentanții ATOP titlul de excelență “PRO URBE” unor cadre militare care s-au remarcat în îndeplinirea misiunilor.

În Piața Sfatului din municipiul Brașov s-a prezentat o parte din tehnica de intervenție a Inspectoratului și s-a amplasat un punct de informare preventivă având ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației cu privire la comportamentul care trebuie urmat în cazul manifestării diferitelor tipuri de risc.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.