Activități desfășurate în cadrul Săptămânii Protecției Civile

Joi, 02 Martie 2023Hunedoara
Sursa Foto: Facebook ISU Hunedoara

Activitati desfasurate in cadrul Saptamanii Protectiei Civile | imaginea 1 Activitățile desfășurate de pompierii hunedoreni în cadrul Săptămânii Protecției Civile au continuat luni, 27 februarie a.c., în mai multe școli și licee din județ, unde pompierii hunedoreni au prezentat lecții de acordare a primului ajutor și le-au explicat elevilor cum trebuie să abordeze diverse riscuri cu care se pot confrunta atât la școală, cât și acasă.

De asemenea, la Orăștie, colegii au fost prezenți în centrul orașului, unde cei interesați au putut studia tehnica de intervenție folosită de pompierii salvatori și au primit totodată, recomandări și materiale de informare preventivă despre comportamentul corect, în cazul producerii unui cutremur.

Pe lângă pompieri, la eveniment au fost prezenți și partenerii din cadrul Asociațiilor Samaritenilor Orăștieni și Câinilor de Salvare din Transilvania (CST).

Rocky, Diamond, Yukan’na, Kamura, Brici, Ama, Sia și Ash s-au bucurat, pe bună dreptate, de entuziasmul trecătorilor, care au aflat mai multe detalii despre ce înseamnă protecția civilă, care sunt misiunile specifice acestei structuri și care sunt situațiile în care „salvatorii blănoși” ne sar în ajutor pentru a găsi cât mai repede persoane rătăcite sau surprinse sub dărâmături.

La finalul acestei activități, salvatorii pot spune că cei care s-au oprit pentru câteva minute alături de ei, cu siguranță sunt mai pregătiți în ceea ce privește reacția în situații de urgență.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.