O săptămână cu peste 2000 de zâmbete!

Luni, 06 Martie 2023Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

O saptamana cu peste 2000 de zambete | imaginea 1 A fost o săptămână cu peste 2000 de zâmbete! Toate oferite de copiii care au vizitat subunitățile ISU din Botoșani, Dorohoi, Săveni și Ștefănești. Însoțiți de cadrele didactice, părinți sau bunici, aceștia au trecut, pe rând, pe la toate atelierele amenajate, fiind dornici să afle cât mai multe informații despre activitatea pompierilor.

Au avut ocazia să vadă îndeaproape autospecialele folosite în misiunile operative și au aflat informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.

Autospeciala pentru intervenție și salvare de la înălțime a fost unul dintre punctele de atracție, copiii demonstrând că nu au frică de înălțime. Aceștia au îmbrăcat haina de pompier, au urcat în autospecialele de intervenţie, iar cei mai îndrăzneți au testat presiunea furtunelor ca și când ar fi stins un incendiu.

Copiii au trecut și pe la atelierul de acordare a primului ajutor. Paramedicii SMURD le-au explicat acestora ce trebuie să facă dacă observă o persoană aflată în stop cardio-respirator, exersând și manevrele de resuscitare.

La Detașamentul de Pompieri Botoșani, alpiniștii au executat mai multe exerciții de salvare de la înălțime, fiind, de departe, cele mai interesante momente. Cei mai curajoși dintre copii au experimentat rolul de salvator de înălțime.

Specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire și Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților le-au vorbit, pe înțelesul lor, ce trebuie să facă să nu ajungă în situații limită, dar și cum să se comporte dacă sunt implicați sau martori ai unor evenimente nedorite fie că e vorba de incendii, inundații, cutremur sau descoperirea munițiilor rămase neexplodate.

Pe timpul activității, au fost distribuite materiale de informare preventivă, din cadrul campaniilor naționale „Nu tremur la cutremur”, „RISC”, „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” și „Un cămin sigur pentru copilul tău”. Evenimentul „Ziua Porților Deschise” a fost derulat de ISU Botoșani în contextul sărbătoririi Zilei Protecției Civile din România.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.