91 de ani de Protecție Civilă în România

Joi, 29 Februarie 2024Ialomita
Sursa Foto: Facebook ISU Ialomita

91 de ani de Protectie Civila in Romania | imaginea 1 Cu prilejul sărbătoririi a 91 de ani de Protecție Civilă în România, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Catargiu” al județului Ialomița a desfășurat exerciții de evacuare în caz de cutremur la Liceul Pedagogic Slobozia și la Școala Gimnazială Gheorghe Doja.

Cu această ocazie, participanților le-au fost prezentate diferite tehnici de acordare a primului ajutor și modul corect de acțiune înainte, pe timpul și după producerea unui seism. De asemenea, în cadrul exercițiului desfășurat la Școala Gimnazială Gheorghe Doja a fost angrenat Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității.

Acest tip de exerciții și alte activități specifice privind modul de comportare caracteristic tipurilor de risc, generatoare de situații de urgență, menite să dezvolte comportamentul preventiv al cetățenilor vor continua pe tot parcursul acestei săptămâni.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.