Un om informat este un om protejat!

Joi, 29 Februarie 2024Dambovita
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita

Un om informat este un om protejat | imaginea 1 Marți, 27 februarie a.c., elevi ai Liceului Teoretic “Ion Ghica” Răcari, ai Școlii Gimnalizale Nr. 2 Titu Târg și ai Școlii Gimnaziale Potlogi, precum si preșcolari de la Grădiniţa cu program prelungit Metaplast Education, împreună cu personalul didactic și auxiliar, au învățat de la pompierii militari despre situațiile de urgență și modul de comportare pe timpul producerii acestora.

Totodată s-au desfășurat și lecții de prim ajutor. Activitățile au fost organizate în cadrul “Săptămânii Protecției Civile”.

Pompierii le-au arătat elevilor cum să execute corect loviturile între omoplați, compresiunile abdominale (manevra Heimlich) și manevrele de resuscitare, iar aceștia au avut posibilitatea de a le exersa, activitatea fiind interactivă.

Pe timpul acțiunilor, au fost distribuite materiale de informare preventivă, din cadrul campaniilor naționale “RISC” și “Nu tremur la cutremur”.

Activitatea s-a încheiat cu un exercițiu de evacuare prin intermediul căruia, profesorii, personalul auxiliar și elevii au arătat că au înțeles cum trebuie să se comporte pe timpul manifestării unui incendiu sau seism.

Pe parcursul exercițiului s-a urmărit comportamentul elevilor, al cadrelor didactice și al personalului auxiliar, cu respectarea regulilor prezentate premergător. Evacuarea copiilor s-a făcut în siguranță, în mod coordonat, în curtea unității, sub atenta supraveghere a educatorilor din clasa respectivă.

Exercițiul a fost coordonat de către Detașamentul de Pompieri Titu din cadrul ISU Dâmbovița. Se adresează felicitări copiilor și cadrelor pentru exercițiul de succes!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.