Activitățile din cadrul Săptămânii Protecției Civile s-au încheiat

Miercuri, 13 Martie 2024Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Activitatile din cadrul Saptamanii Protectiei Civile s au incheiat | imaginea 1 Activitățile din cadrul Săptămânii Protecției Civile s-au încheiat luni, 04 martie a.c., în orașul Zimnicea. Pompierii s-au bucurat să vadă că interesul celor mici pentru tot ceea ce fac salvatorii, zi de zi, este imens și că vor să învețe cum să se comporte în diferite situații de urgență.

Elevii Școlii Gimnaziale „Miron Radu Paraschivescu” au aflat de la pompierii zimniceni cum trebuie să reacționeze în caz de cutremur, atât acasă, cât și la școală, pentru a fi în siguranță. Activitatea a continuat în incinta unității școlare, unde au avut oportunitatea de a cunoaște mai bine autospeciala de intervenție și echipamentele de protecție ale salvatorilor din orașul lor.

Misiunea de informare și pregătire a populației a continuat apoi în zona comercială a orașului Zimnicea, unde mai mulți cetățeni au primit o serie de materiale de informare preventivă, din cadrul campaniilor naționale - „R.I.S.C - Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale”, „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău”, „Nu tremur la cutremur” și „Împreună pentru siguranță”.

❗️În speranța că acțiunile desfășurate în cadrul Săptămânii Protecției Civile au avut impact simțitor asupra unui număr cât mai mare de oameni, în perioada următoare vor continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.