Final de campanie - Săptămâna Protecţiei Civile
Sursa Foto: Facebook ISU Dambovita
În perioada 26 februarie – 04 martie a.c., Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I” al județului Dâmbovița a desfășurat mai multe activități dedicate sărbătoririi a 91 de ani de la înființarea Protecției Civile în România. Scopul acestora a fost acela de a dezvolta comportamentul preventiv al cetățenilor în diferite situații de urgență.
Prin activitățile planificate, pompierii și-au dorit să ajungă la toate categoriile de oameni, după cum urmează:
🚒 Subunitățile de intervenție ale inspectoratului și-au deschis porţile, în cadrul acţiunii „Ziua Porţilor Deschise”. Însoțiți de cadrele didactice, copiii au făcut cunoștință cu pompierii militari, care le-au prezentat autospecialele de intervenție, măsurile specifice de prevenire a situațiilor de urgență și modul de comportare în cazul producerii unui seism.
👩🏫🏫👨🚒 Au avut loc exerciții de evacuare în caz de cutremur și lecții de informare preventivă la unitățile de învățământ din județ, ocazie cu care au fost prezentate modurile corecte de acțiune înainte, pe timpul și după producerea unui seism, dar și tehnicile de acordarea a primului ajutor.
La aceste exerciții au participat elevii, cadrele didactice și personalul auxiliar, coordonați de colegii noștri din cadrul Inspecției de Prevenire și Centrului de Formare şi Pregătire în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă.
🚒 Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă de la nivelul localităţilor din județul Dâmbovița au desfăşurat activităţi preventive şi exerciţii demonstrative de stingere a incendiilor, în cadrul comuntăţii din care fac parte.
Totodată, aceștia au fost angrenați în distribuirea materialelor din cadrul campaniilor naționale de informare preventivă „Nu tremur la cutremur”, „R.I.S.C – Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale” și „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău!”.
ℹ️ Au fost constituite puncte de informare preventivă cu tematică de protecție civilă în zonele cu aflux ridicat de persoane.
✅ În data de 28 februarie a.c., a avut loc exercițiul național de alarmare publică „Miercurea Alarmelor”, care a avut drept scop antrenarea autorităţilor administraţiei publice locale, verificarea funcţionării sistemului de alarmare şi, nu în ultimul rând, de pregătire a populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare.
⛪ În data de 03 martie a.c., s-au desfășurat activități de informare preventivă la obiectivele de cult.
Obiectivul salvatorilor a fost să asigure educarea populației pentru cunoașterea diferitelor tipuri de riscuri, a măsurilor preventive și a comportamentului ce trebuie adoptat, în cazul producerii unor situații reale. Fiecare cetățean are datoria de a cunoaște modul de comportare în cazul producerii unei situații de urgență, atât pentru protecția propriei persoane, dar și a celor din jur.
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.