Exercițiul VIGOROUS WARRIOR 2019 s-a desfășurat și în București

Luni, 15 Aprilie 2019București-Ilfov
Sursa Foto: ISU București-Ilfov

Exercitiul VIGOROUS WARRIOR 2019 s a desfasurat si in Bucuresti | imaginea 1 Pentru București, conform scenariului, s-au desfășurat acțiuni de căutare-salvare printre care misiuni pentru găsirea unor persoane prinse sub dărâmături, misiuni de triaj și acordare de asistență medicală de urgență și prim-ajutor, inclusiv transport medical al victimelor către spitalele de urgență participante la exercițiu (Spitalul Floreasca, Spitalul Universitar).

Aceste misiuni s-au realizat cu suportul și prin cooperarea cu echipa HUSAR ( Heavy Urban Search and Rescue) din cadrul HUNOR ( Hungarian National Organisation for Rescue Services).

În privința locurilor alese pentru desfășurarea exercițiului, în București, au fost constituite site-uri de căutare-salvare în fosta fabrică de bere Bragadiru (Calea Rahovei), fosta fabrică “Industria Iutei” (Strada Veseliei nr. 10), dar și într-un imobil din Strada Viilor nr. 42-44. În aceste zone cu imobile dezafectate, zeci de victime au fost salvate de la înălțime sau din subsoluri, s-au făcut proceduri de alpinism sau descarcerare, dar și implicări masive în asigurarea asistenței medicale de urgență, toate acestea fiind practic simulări ale unor dezastre ce pot apărea.

Punctele forte ale tuturor forțelor și ale echipelor medicale au fost rapiditatea, prudența, profesionalismul, salvarea. Pompierilor li s-au alăturat membrii echipei de căutare-salvare HUSAR/HUNOR, precum și Clubul Câinilor Utilitari.

VIGOROUS WARRIOR 2019, exercițiul bazat pe dezvoltarea cooperării civile-militare, este organizat de Centrul de Excelență pentru Medicină Militară al NATO în cooperare cu Ministerul Apărării Naționale, precum și Ministerul Afacerilor Interne prin Departamentul pentru Situații de Urgență și structurile din coordonarea acestuia.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.