Prima zi a exercițiului internațional EU MODEX - Situații complexe gestionate de pompierii români

Sâmbătă, 15 Iunie 2019Arges
Foto: ISU Arges

Prima zi a exercitiului international EU MODEX   Situatii complexe gestionate de pompierii romani | imaginea 1 Militarii români lucrează în schimburi de 6 ore, pe o durată continuă de 36 de ore, fiind permanent monitorizați de către observatorii desemnați ai ONU.

Modulul CBRN, din care fac parte și pompierii argeșeni, a desfășurat miercuri spre joi noaptea, 13 iunie, a.c., misiuni de cercetare-decontaminare CBRN și salvare a unor victime dintr-o uzină chimică din localitatea Montana.

Acțiunile de salvare ale experților români se derulează în comun, conform procedurilor internaționale, cu echipaje specializate din Grecia și Republica Moldova.

La exercițiul de protecție civilă EU MODEX din Bulgaria, desfășurat în perioada 12-15 iunie a.c., participă peste 100 de salvatori români (11 argeșeni), din unitățile IGSU care încadrează un modul specializat în misiuni de căutare-salvare urbană (RO-USAR) și un modul specializat în misiuni de cercetare, detectare și decontaminare chimică, biologică, radiologică și nucleară (RO-CBRN).

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.