Pompierii, Prometeu și focul

Vineri, 29 Noiembrie 2019Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Pompierii  Prometeu si focul | imaginea 1 Legenda lui Prometeu ne învață că acest titan a îndrăznit să fure focul de la Zeus pentru a-l dărui oamenilor, acestora revenindu-le sarcina de a-l studia și a-i afla secretele, ceea ce au și făcut de-a lungul timpului. Focul a dovedit însă că poate fi prieten, dar și dușman, efectele sale fiind de multe ori dezastruoase, conducând la pierderi importante de bunuri materiale și chiar vieți omenești.

Astăzi, pompierii militari sunt acei oameni care trebuie să fie permanent pregătiți pentru a se „lupta” cu flăcările distrugătoare ale incendiilor, pentru a-i proteja pe semeni și a le salva bunurile materiale.

În cadrul Detașamentului de Pompieri Videle, al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „A.D. Ghica” al județului Teleorman, este operaționalizat un poligon de antrenament și pregătire în care salvatorii din întreaga țară au posibilitatea să asimileze, aprofundeze și să își dezvolte cunoștințele și abilitățile în domeniul situațiilor de urgență, pe linia stingerii incendiilor, salvării din medii ostile și pregătirii fizice.

În această săptămână, 12 pompieri militari din cadrul Inspectoratelor pentru Situații de Urgență Dâmbovița, București-Ilfov, Caraș Severin, Călărași, Argeș, Constanța și Teleorman parcurg modulul IV de pregătire – „fenomenele termice ale incendiului”, având prilejul de a observa și învăța despre fenomenele complexe ce se pot produce pe timpul incendiilor, cum ar fi flashover –ul și backdraft –ul.

Reprezentanţii ISU Teleorman îşi exprimă convingerea că experiența și cunoștințele acumulate de participanţii la această pregătire vor fi diseminate și colegilor lor, din rândul personalului de intervenție, iar împreună vor reuși să asigure un grad mai ridicat de siguranță pentru cetățeni!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.