Plan Roșu de intervenție desfășurat în sistem integrat

Luni, 19 Iunie 2023Alba
Sursa Foto: Facebook ISU Alba

Plan Rosu de interventie desfasurat in sistem integrat | imaginea 1 În cursul zilei de joi, 15 iunie a.c., în cadrul unui exercițiu desfășurat pe Autostrada A10, în zona C.Î.C Dumbrava a fost testat Planul Roșu de intervenție.

Desfășurarea de forțe s-a făcut în sistem integrat, implicând forțe din cadrul ISU Cluj, Serviciul de Ambulanță Județean Alba, cât și forțe din cadrul celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul de Poliție Județean Alba și Inspectoratul de Jandarmi Județean Alba).

Astfel, ca urmare a unui accident produs între două autoturisme și un microbuz, a rezultat un număr de 11 victime, unele dintre ele aflându-se în stare gravă și foarte gravă. Având în vedere numărul mare de victime, la nivelul judeţului Alba s-a activat PLANUL ROȘU de intervenţie.

La locul evenimentului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor din cadrul ISU Alba și ISU Cluj, autospeciala pentru transport personal şi victime multiple, autospeciala pentru descarcerare, cu punctul medical avansat, un container tabăra mobilă, dar și mai multe autospeciale de intervenție și ambulanțe din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, Inspectoratului Județean de Jandarmi Alba, Direcția de Sănătate Publică Alba și a Serviciului de Ambulanță Județean Alba.

Toate persoanele rezultate din accident, au fost evacuate, efectuându-se triajul acestora la fața locului și ulterior au fost transportate atât în Punctul Medical Avansat, cât și la UPU Alba, pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Se reamintesc câteva din obiectivele acestor exerciții tactice:

  • antrenarea personalului de intervenţie şi verificarea deprinderilor acestora privind cunoaşterea operațiunilor şi a procedurilor de intervenție;
  • antrenarea personalului de intervenție și verificarea deprinderilor acestora privind cunoaşterea operațiunilor şi a procedurilor specifice de salvare a victimelor;
  • antrenarea personalului SMURD în acordarea primului ajutor şi la trierea victimelor;
  • antrenarea personalului din dispecerat şi perfecționarea deprinderilor în recepționarea anunțului prin S.N.U.A.U. 112; solicitarea de date cât mai concrete şi exacte (lucru cu aplicația 112);
  • antrenarea factorilor de decizie în organizarea şi coordonarea acţiunilor de intervenție în astfel de situații, culegerea datelor, prelucrarea acestora şi elaborarea propunerilor în vederea luării deciziei;
  • antrenarea personalului din dispecerat în monitorizarea evoluției situaţiei, centralizare a datelor şi informațiilor şi transmiterea acestora pe cale ierarhică;
  • verificarea modului de asigurare a legăturilor de comunicaţii între echipaje şi antrenarea personalului în folosirea acestor legături şi stabilirea viabilităţii sistemului de comunicații pentru forţele proprii.

Pompierii asigură cetățenii că sunt pregătiți să intervină în diferite situații de urgență, iar prin aceste exerciții își mențin pregătirea la un nivel ridicat.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.