ISU Alba a găzduit prima serie a cursului Incident Command System

Marți, 10 Octombrie 2023Alba
Sursa Foto: Facebook ISU Alba

ISU Alba a gazduit prima serie a cursului Incident Command System | imaginea 1 25 de ofițeri pompieri din comanda subunităților de intervenție și din centrele operaționale și-au consolidat cunoștințele în activitatea de conducere a intervenției în primele etape.

Cursul urmărește aprofundarea cunoștințelor și dezvoltarea abilităților dobândite privind realizarea dispozitivelor de intervenție și adaptarea lor în funcție de riscul produs și de evoluția situației operative, organizarea și funcționarea punctului operativ avansat și a punctului de comandă mobil în contextul conducerii situațiilor de urgență, organizarea personalului la locul intervenției, precum și protecția salvatorilor în diverse situații.

Totodată, în cadrul sesiuni de pregătire au fost organizate două exerciții în realitate virtuală (cu ajutorul sistemului XVR) și două exerciții în teren, simulând scenarii cât mai apropiate de cele întâlnite în misiunile reale.

Programul de formare Incident Command System se desfășoară în cadrul proiectului „Creșterea rezilienței la dezastre prin îmbunătățirea pregătirii pentru misiuni de căutare-salvare și asanare a muniției neexplodate – RESILIENCE”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021, iar în cadrul acestui proiect vor căpăta noi cunoștințe 150 de ofițeri pompieri pe parcursul a 6 serii ce vor avea loc la Alba Iulia și Cluj Napoca.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.