Explozie urmată de incendiu, la un rezervor cu propan

Joi, 30 Noiembrie 2023Valcea
Sursa Foto: Facebook ISU Valcea

Explozie urmata de incendiu  la un rezervor cu propan | imaginea 1 Repetitio mater studiorum est (repetiția este mama învățării), spune un vechi proverb latin!

Luni, 27 noiembrie a.c., începând cu ora 11:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „General Magheru” al județului Vâlcea a organizat un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, pentru gestionarea unor situații de urgență determinate de o explozie urmată de incendiu, la un rezervor cu propan aparținând unui operator economic, de tip SEVESO, din localitatea Ionești.

Peste 30 de pompieri, precum și personal de intervenție aparținând operatorului economic, au acționat cu 8 autospeciale de intervenție, de diferite tipuri, pentru a executa misiunile impuse de starea de urgență.

La exercițiu au participat salvatori din cadrul Detașamentelor de Pompieri Drăgășani și Râmnicu Vâlcea, al SVSU Ionești, dar și echipe din partea instituțiilor care fac parte din Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U.), cu rol important în luarea măsurilor care se impun în cazul producerii unor astfel de situații de urgență (IJJ, IPJ, SAJ, GNM, APM și STS).

Se adresează mulțumiri pe această cale tuturor participanților și, totodată, cetățenii sunt înstiințați că aceste exerciții vor avea loc periodic, pentru pregătirea și antrenarea forțelor implicate în gestionarea diferitelor tipuri de situații de urgență! 𝙄̂𝙢𝙥𝙧𝙚𝙪𝙣𝙖̆ 𝙢𝙖𝙞 𝙥𝙧𝙚𝙜𝙖̆𝙩𝙞𝙩̦𝙞!!!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.