Module specializate de stins incendii de pădure

Vineri, 19 Iulie 2024Calarasi
Sursa Foto: Facebook ISU Calarasi

Module specializate de stins incendii de padure | imaginea 1 Pompierii militari călărşeni fac parte dintr-un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziționare în Franţa.

În perioada 01 - 31 iulie a.c., Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, participă cu un modul național specializat de stins incendii de pădure la un program de pre-poziționare, organizat de Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar - DG ECHO, în vederea consolidării rezilienței autorităților franceze în gestionarea acestui tip de risc.

Pompierii militari călărşeni au făcut și fac parte din aceste module specializate de stins incendii de pădure la program de pre-poziționare în Franţa.

De luni, 15 iulie a.c., Colonel STOIAN Codruţ-Valentin – Prim adjunct al Inspectorului-şef al ISU Călăraşi este coordonatorul contingentului românesc din Franţa, iar colegii săi fac parte din echipele participante la modulul de stins incendii de pădure.

Plutonier adjutant BILIBOK Andrei Gheorghe şi Plt. adj. SOARE Marius Romeo au încheiat perioada şi au fost înlocuiţi de alţi doi camarazi, pompierii călărăşeni, Plt. adj.-șef SMARANDA Severin şi Plt. adj.-șef CHESARU Ionel.

Cel de-al doilea contingent format din 40 de pompieri a ajuns în Franța, unde la începutul acestei săptămâni, s-a efectuat schimbarea efectivelor care, în ultimele două săptămâni, au sprijinit omologii francezi prin activități de monitorizare a zonelor cu risc de incendii de pădure, în sudul țării gazdă.

Astfel, cei 40 de pompieri salvatori din primul contingent au fost înlocuiți cu un alt contingent de militari, care vor încadra tehnica de intervenție alocată inițial pe teritoriul francez. Începând cu 1 iulie, pompierii aflați în Franța s-au familiarizat cu terenul și condițiile specifice intervențiilor, efectuând patrule în zonele cu risc de incendiu.

Aceste activități au consolidat capacitățile de reacție și pregătire în cazul producerii unor situații de urgență, care pot pune în pericol viața și bunurile comunității.

În paralel, pompierii români au desfășurat sesiuni de antrenament și pregătire alături de omologii francezi, punând în valoare aspectele esențiale ale unei intervenții rapide și eficiente în cazul incendiilor de pădure. Le urăm bun revenit acasă celor ce și-au încheiat misiunea și misiuni cât mai ușoare celor rămași în sprijinul poporului și colegilor pompieri francezi!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.