Tic, tac...

Marți, 15 Mai 2018București

Timpul se scurge. Sperăm noi în favoarea oamenilor necăjiți. Relatam acum câteva zile despre un inspectorat din țară care de câțiva ani face obiectul a diverse controale date fiind nemulțumirile oamenilor care lucrează aici.

În acest context, revista noastră a adresat câteva întrebări atât Ministrului Afacerilor Interne cât și Premierului României. Conform Articolului 7 din Legea 544 privind accesul al informațiile publice, "Autoritățile și instituțiile publice au obligația să răspundă în scris la solicitarea informațiilor de interes public în termen de 10 zile sau, după caz, în cel mult 30 de zile de la înregistrarea solicitării, în funcție de dificultatea, complexitatea, volumul lucrărilor documentare și de urgența solicitării. În cazul în care durata necesară pentru identificarea și difuzarea informației solicitate depășește 10 zile, răspunsul va fi comunicat solicitantului în maximum 30 de zile, cu condiția înștiințării acestuia în scris despre acest fapt în termen de 10 zile. (2) Refuzul comunicării informațiilor solicitate se motivează și se comunică în termen de 5 zile de la primirea petițiilor.".

Deci, conform legii, în curând ar trebui să putem să prezentăm cititorilor noștri răspunsul forurilor superioare competente. Ne manifestăm convingerea că niciun șef de instituție, consilier de stat, secretar de stat sau ministru nu ar avea vreun motiv de a nu răspunde deschis întrebărilor noastre. Cu siguranță, cei care țin în mâini soarta pompierilor doresc ca neajunsurile din sistem să fie evidențiate și eliminate/remediate, după caz.

Un număr mare de cititori ne-au solicitat să nominalizăm inspectoratul în discuție și să prezentăm întrebările adresate. Nu putem decât să le mulțumim pentru interesul cu care ne citesc și să îi rugăm să aibă răbdare. Am promis că vom prezenta răspunsul complet pe care îl așteptăm, cu lămuriri clare asupra situației constatate de organele de control în cadrul acestui inspectorat din... zona de Est a României.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.