Cutremurul din 1977, în amintirile botoşănenilor!

Sâmbătă, 09 Martie 2019Botoșani
Sursa Foto: ISU Botoșani

Cutremurul din 1977  in amintirile botosanenilor | imaginea 1 În seara zilei de 4 martie 1977, România a fost afectată de un seism devastator, soldat cu aproximativ 11.300 de răniți și peste 35.000 de locuințe prăbușite.

Luni, 4 martie, a.c., la 42 de ani de la producerea dezastrului, în timpul unor activităţi de informare preventivă derulate în centrele comerciale din municipiul Botoşani, am întalnit oameni care își amintesc cu groază acele 56 de secunde cât pământul s-a zguduit.

"...pe 4 martie 1977, m-am căsătorit. Am rămas fără nuntași. Am așteptat în sală. Mă gândeam că se întorc să-și facă datoria"...

" ...Mă uitam la filmul "Dulce și amar", care parcă a prevestit dezastrul. Am auzit un vuiet puternic. Găinile cotcodăceau şi câinele lătra. Am ieșit să văd ce se întâmplă. Atunci a început să se zgâlție pământul. Era înfiorător...."

" ....dormeam şi m-a trezit zgomotul asurzitor. Am fugit afară. Panica era foarte mare. Femei, bărbați, prunci, toți erau îngroziți. Nu știau ce să facă... pământul se clătina foarte tare. Am aflat mai târziu ce dezastru a rămas în urmă. Noi nu am fost afectaţi"....sunt doar câteva dintre mărturii.

Ai fost martor al acelor clipe sau ți-au fost povestite de rude ori cunoscuți? Vrem să îți cunoaștem povestea!

Cutremurul din 1977  in amintirile botosanenilor | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.