”Salvatori pentru cititori”

Vineri, 26 Aprilie 2019Vrancea
Sursa Foto: ISU Vrancea

Salvatori pentru cititori | imaginea 1 "Citeşte! Citind mereu, creierul tău va deveni un laborator de idei şi imagini, din care vei întocmi înţelesul şi filosofia vieţii." - Mihai Eminescu

Pompierii vrânceni au demarat Campania ”Salvatori pentru cititori”, desfășurată cu ocazia Sărbătorilor Pascale și inițiată pentru sprijinirea fondului de carte al Bibliotecii Publice Odobești. În doar o săptămână, pompierii s-au mobilizat și au reușit să strângă mai bine de șapte sute de cărți care au ajuns pe rafturile bibliotecii și vor oferi posibilitatea cititorilor să devină mai puternici sufletește și mai devotați principiilor care guvernează binele semenilor și al societății.

La 23 aprilie se sărbătorește Ziua Bibliotecarului din România și Ziua mondială a cărții și a drepturilor de autor. Campania ”Salvatori pentru cititori” desfășurată de pompierii militari cu ocazia sărbătorilor pascale a fost inițiată pentru sprijinirea fondului de carte al Bibliotecii Publice Odobești, precum și din dorința de a promova importanța educației și a cititului. Cărțile, asimilate cu lectura, au un rol important în formarea și educarea noastră, deoarece lărgesc orizontul de cunoaștere. Lectura unei cărți aduce liniște interioară și ne luminează gândurile. Paștele este sărbătoareq care evocă renașterea, pacea și speranța. Așadar, în acest context, timp de o săptămână s-au mobilizat și au reușit să strângă cele mai bine de șapte sute de cărți.

Prin noblețea și frumusețea profesiei sale, Bibliotecarul păstrează aprinsă flacăra inspirației și a aspirațiilor, prin intermediul Cărții. La mulți ani de Ziua Bibliotecarului tuturor celor care au îmbrățișat, susțin și se dedică acestei profesii!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.