Respect, Plutonier major Constantin Constantin!

Marți, 09 Iulie 2019Arges
Sursa Foto: ISU Arges

Respect  Plutonier major Constantin Constantin | imaginea 1 Salvator în timpul liber! Încă un pompier argeșean confirmă menirea de salvator. În după-amiaza zilei de 23 iunie, a.c., pe Valea Oltului, între Boița și Lazaret, a avut loc un grav accident rutier între un autoturism și un camion.

În apropiere, în trafic, se afla și plutonierul major Constantin Constantin, care mergea în județul Sălaj la un curs de perfecționare. Observând amploarea evenimentului, cu misiunea de a fi salvator 24 de ore din 24, acesta nu a stat pe gânduri și a intervenit cu promptitudine. Pentru că este paramedic, a trecut imediat la evaluarea victimelor, alături de echipajul medical sosit în același timp la fața locului. A observat că șoferul încarcerat prezenta leziuni incompatibile cu viața și s-a ocupat de acordarea primului ajutor calificat celorlalte două victime. După sosirea echipajelor profesioniste a rămas conectat la intervenție și a acționat împreună cu colegii de la ISU Sibiu.

Din păcate, bilanțul accidentului nu a fost în totalitate pozitiv: șoferul camionului a primit îngrijiri medicale la fața locului, pasagerul din autoturism a fost transportat la spital în stare de inconștiență, iar șoferul a fost declarat decedat.

Pompierii ştiu că nu sunt supraoameni și că, uneori, cu toate eforturile depuse, nu pot câștiga "lupta cu moartea", dar știu că încearcă tot ce le stă în putință, cu dăruire, curaj și emoție.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.