Prevenim, protejăm, salvăm!

Vineri, 11 Septembrie 2020Teleorman
Sursa Foto: Facebook ISU Teleorman

Prevenim  protejam  salvam | imaginea 1 Principalele instituții cu atribuții de control pe linia prevenirii și combaterii răspândirii infecției cu noul coronavirus au continuat verificările cu privire la modul de respectare a măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV 2 în locurile cu aglomerări de persoane.

Pe timpul controalelor s-a urmărit respectarea obligativității purtării măștilor de protecție în spațiile închise, distanțarea fizică, respectarea normelor privind numărul de persoane, atât în interiorul, cât și în exteriorul unităților de alimentație publică, dacă administratorii restaurantelor și cafenelelor au asigurat o distanță de minimum 2 metri între mese și au limitat ocuparea meselor la maximum 6 persoane, dacă au fost luate toate măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV2 prevăzute de legislație.

În cursul zilei de duminică, 06 septembrie a.c., o echipă mixtă, formată din pompieri și polițiști, a efectuat un control inopinat la un operator economic din domeniul alimentației publice, în municipiul Alexandria, unde s-a constatat că nu erau respectate prevederile privind limitarea accesului în spații închise (cel mult 50 de persoane), motiv pentru care, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55 din 15 mai 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19, a fost aplicată o sancțiune contravențională în cuantum de 2000 de lei.

Pompierii teleormăneni atrag atenția tuturor persoanelor fizice și juridice că astfel de acțiuni vor continua în perioada următoare, principalul scop fiind acela de creștere a siguranței cetățenilor prin respectarea măsurilor de protecție adecvată împotriva virusului SARS-CoV2!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.