Palma unui pompier

Marți, 12 Aprilie 2022Suceava
Sursa Foto: Facebook ISU Suceava

Palma unui pompier | imaginea 1 Mâna întinsă care nu spune o poveste nu primește…atenția cuvenită…Ca să parafrazăm replica regretatului Gheorghe Dinică, din “Filantropica” lui Nae Caranfil.

Mâna aceasta…este întinsă mai mult pentru a dărui, decât pentru a primi…Mâna aceasta a salvat multe vieți, și nici nu contează câte, atât timp cât o singură viață salvată e o întreagă lume salvată… Mâna aceasta…a ajuns să arate așa după ore întregi de intervenție, în care a făcut tot ce a depins de ea pentru a stinge flăcările și pentru a îndepărta pericolul.

Mâna aceasta…este luată dimineața în alte mâini micuțe, acasă, și întrebată cum poate fi atât de caldă și de protectoare, iar în același timp, atât de aspră, plină de bătături și de povești nespuse… Faceți cunoștință cu mâna unui pompier. O mână…pe cât de rănită, pe atât de puternică și bonomă…

O mână mare, ca inima lor, a pompierilor, pe care v-o dăruiesc în fiecare dintre nobilele noastre misiuni. Din dorința de a salva cât mai mulți și cât mai mult…Din dragoste pentru semeni! În imagine este palma unui salvator, Radu Vasiliu, unul dintre pompierii care au intervenit joi dimineață, 7 aprilie a.c., la incendiul din satul Pâraie, comuna Mălini.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.