Să nu uităm să ne iubim aproapele!

Luni, 25 Aprilie 2022Neamt
Sursa Foto: Facebook ISU Neamt

Sa nu uitam sa ne iubim aproapele | imaginea 1 Acum, cu ocazia Sărbătorilor, ne aducem aminte că putem oferi! Pompierii oferă atunci când este nevoie. Prin însăși natura meseriei care îi onorează, sunt mereu alături de cei care trec prin situații dificile ori de câte ori se produce o situație de urgență.

Anul acesta s-au gândit că pot oferi îmbrățișări, zâmbete și dulciuri unor copii speciali. În acest sens, pompierii au desfășurat joi, 21 aprilie a.c., o serie de activități în Centrele de Educație Incluzivă din Piatra-Neamț, Roman și Târgu Neamț.

De această dată, pe lângă prezentarea regulilor și măsurilor de comportare în diverse situații de urgență, pompierii au împărțit dulciuri și îmbrățișări. Ce e diferit față de alte activități, ar putea întreba unii?

De această dată a fost diferit pentru că şi-au dat seama că dincolo de bunurile materiale pe care le puteau oferi este atenția acordată unui copil special. Este nevoie să oferi și o îmbrățișare, cuvinte frumoase și zâmbete.

Ar fi frumos, dacă am putea să facem aceste lucruri simple mai des, nu doar atunci când vin sărbătorile. Poate vom reuși. „𝐶𝑟𝑒𝑑 𝑐𝑎̆ 𝑠𝑢𝑛𝑡𝑒𝑚 𝑐𝑢 𝑡𝑜𝑡̦𝑖𝑖 𝑒𝑚𝑝𝑎𝑡𝑖𝑐𝑖, 𝑑𝑎𝑟 𝑝𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑐𝑎̆ 𝑛𝑢 𝑎𝑣𝑒𝑚 𝑐𝑢𝑟𝑎𝑗𝑢𝑙 𝑠𝑎̆ 𝑜 𝑎𝑟𝑎̆𝑡𝑎̆𝑚” - Maya Angelou. Pompierii încearcă de fiecare dată să fie acolo unde este nevoie.

Și pentru că știu că nu se poate supraviețui doar cu îmbrățișări și vorbe frumoase, pompierii sunt alături și de cei care au nevoie de hrană. Așa că, de această dată, s-au alăturat cauzei susținută de doamna Carmen Suciu de la Asociația “Născută înger”, contribuind pentru o masă caldă pentru acei oameni care nu au posibilități.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.