Bana, colega necuvântătoare a pompierilor vâlceni

Sâmbătă, 08 Octombrie 2022Valcea
Sursa Foto: Facebook ISU Valcea

Bana  colega necuvantatoare a pompierilor valceni | imaginea 1 Ziua Mondială a Animalelor este sărbătorită în diferite moduri în fiecare țară, indiferent de naționalitate, religie, credință sau ideologie politică.

Prin creșterea gradului de conștientizare și educație, putem crea o lume în care animalele sunt întotdeauna recunoscute ca ființe simțitoare, iar respectarea deplină a lor este întotdeauna răsplătită. De multe ori, animalele de companie au și rolul de a proteja și salva.

BANA este un câine în vârstă de 7 ani, din rasa ciobănesc german, primit de la Centrul Chinologic “Dr. Aurel Greblea” din Sibiu, pregătită special pentru misiunile de căutare-salvare. Pompierii se bazează pe ajutorul ei, în caz de nevoie!

Este cu ei din anul 2018 și se află în grija domnului Sergent major Cîrstea Mihai, care încadrează funcția de subofițer operativ principal (și conductor câine) în cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea.

Ziua Internațională a Animalelor este menită să celebreze viața animalelor, în toate formele ei, să contribuie la conștientizarea diverselor roluri pe care animalele le au în viața oamenilor, la manifestarea recunoștinței față de modul în care animalele ne înfrumusețează viața.

Animalele de companie au un rol important în formarea caracterului și personalității copiilor, învățându-i să fie responsabili și independenți, deoarece trebuie să le acorde atenție, să le îngrijească și să le hrănească.

Marcarea acestei zile prilejuiește și o rememorare a drepturilor animalelor. Totodată, această zi este și un bun prilej de a reflecta asupra rolului pe care ni l-a încredințat natura. Omul nu este stăpânul absolut al Pământului, însă este cel care are puterea și menirea de a conduce, cu rațiune și responsabilitate, destinele planetei.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.