Vrei să ajuți? Mergi și donează!

Luni, 27 Februarie 2023Harghita
Sursa Foto: Facebook ISU Harghita

Vrei sa ajuti  Mergi si doneaza | imaginea 1 “Cu viața mea, apăr viața!” Oamenii au nevoie de sânge ca de aer! Pompierii sunt mereu aproape de cei care au nevoie de ei.

Pornind de la motto–ul Protecției Civile, numită și ARMA VIEȚII, „Cu viața mea, apăr viața”, acțiunea pentru donare de sânge, cuprinsă în programul premergător Zilei Protecției Civile din România, s-a desfășurat miercuri, 15 februarie a.c., la Centrul de Transfuzie Sanguină Miercurea Ciuc, unde ofițeri și subofițeri din cadrul ISU Harghita au donat sânge pentru cei aflați în suferință.

Dintr-o singură pungă de sânge transfuzat, pot fi salvate până la trei persoane, iar pompierii cunosc cel mai bine cât este de prețioasă viața. Gestul lor continuă seria acestor acțiuni derulate constant de-a lungul anilor de pompierii militari harghiteni, demonstrând astfel faptul că există numeroase moduri de a veni în sprijinul vieții.

Salvatorii își doresc ca gestul lor să fie un exemplu pentru toți cetățenii, iar aceștia să conștientizeze faptul că prin simpla prezență la centrele zonale de transfuzie, au șansa nu doar de a-i salva pe ceilalți, dar și de a-și proteja propria viață, donarea de sânge fiind benefică atât pentru primitor cât și pentru donator. Donează și TU sânge! Generozitatea ta poate salva viețile altor oameni.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.