Profil de pompier - Adrian Lăcătușu

Duminică, 30 Aprilie 2023Brasov
Sursa Foto: Facebook ISU Brasov

Profil de pompier   Adrian Lacatusu | imaginea 1 Pentru ca tinerii să fie mai responsabili atunci când urcă la volanul unui automobil, dublul campion de raliu Dan Gîrtofan derulează încă din 2018 în liceele din județ programul ERA – Educație, Responsabilitate, Atitudine.

Este vorba despre un program de conducere defensivă pe care campionul l-a gândit atât de bine, încât elevii din anii terminali nu numai că nu părăsesc sala pe durata celor câteva ore de prezentare, dar regretă că s-a terminat când se ajunge la final.

“E.R.A.” ( Educatie – Responsabilitate – Atitudine) este o platformă de educație rutieră, în cadrul căreia, tinerii din clasele a 12-a învață nu doar să respecte reguli, ci să fie responsabili, să înțeleagă că exuberanța și hazardul nu au ce căuta în mașina lor niciodată.

În cadrul programului, pompierul brașovean Adrian Lăcătușu le prezintă viitorilor conducători auto tehnici de acordare a primului ajutor din anul 2022. Adrian este încadrat la ISU Brașov din anul 2006 și momentan activează ca subofițer operativ în cadrul Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților.

El s-a alăturat programului din dorința de a responsabiliza viitorii conducători auto, de a-i învăța cum să intervină în cazul unui accident rutier și mai ales cum să acorde primul ajutor victimelor implicate în acesta.

Profil de pompier   Adrian Lacatusu | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.