Pompierii mureșeni - din nou la înălțime

Vineri, 07 Iulie 2023Mures
Sursa Foto: Facebook ISU Mures

Pompierii mureseni   din nou la inaltime | imaginea 1 În perioada 27-28 iunie a.c., în județul Neamț a avut loc competiția „Scări pe Toaca”, în care peste 80 de pompieri din 26 de inspectorate județene pentru situații de urgență au transformat Muntele Ceahlău într-o bază de antrenament.

Anul acesta, printre concurenți s-au aflat și patru colegi mureșeni: Locotenent Dan Petru Daniel, Plutonier adjutant-șef Preda Daniel, Plutonier adjutant Tamas Lorand și Plutonier Graur Matei, care au participat la cele două probe de anduranță și rezistență, clasându-se pe podium cu rezultate remarcabile.


Pe parcursul celor două zile, salvatorii s-au străduit să obțină cele mai bune rezultate la cele două probe ale competiției, denumite „cursa Panaghia” și „scări pe Toaca”.

Prima probă constă în parcurgerea unui traseu cu o lungime de aproximativ 7 km și cu diferență de nivel de aproximativ 1100 m, în care concurenții își transportă într-un rucsac echipamentul pentru cea de a doua etapă: un costum de protecție complet de pompieri.

„Scări pe Toaca” presupune urcarea pe scara compusă din 519 trepte care asigură accesul către Vârful Toaca. Concurenții participă echipați în costumul de protecție pentru pompieri (NOMEX), bocanci unici, cască de protecție pentru intervenție la incendii cu vizor, mănuși de protecție pentru intervenție, aparat de respirat cu aer comprimat și butelie de aer (goală).

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.