La mulți ani!

Joi, 16 Noiembrie 2023Timis
Sursa Foto: Facebook ISU Timis

La multi ani | imaginea 1 Cu mândrie și admirație, pompierii timișeni împărtășesc călătoria în slujba salvării vieților a colegului lor, Plutonier adjutant-șef Cozmin Berian. De-a lungul carierei sale, Cozmin a servit comunitatea cu devotament și competență, pe funcțiile pe care le-a ocupat.

S-a încadrat în anul 2006 ca pompier militar, intervenind cu curaj în numeroase situații de urgență. Mai târziu, odată cu înzestrarea cu echipaje medicale, a evoluat în rândul paramedicilor SMURD, oferind îngrijiri medicale în cele mai dificile momente.

Dar Cozmin nu s-a oprit aici. Cu pasiune pentru apă și scufundări încă din copilărie, Cozmin și-a găsit chemarea în misiunea de salvator. A devenit scafandru, implicându-se în misiuni subacvatice complexe și riscante. Poziția sa a fost adesea una solitară, ca singurul scafandru din unitate, ceea ce a demonstrat încă o dată determinarea și priceperea sa.

,,𝐶𝑒𝑎 𝑚𝑎𝑖 𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑠𝑎𝑡𝑖𝑠𝑓𝑎𝑐𝑡̦𝑖𝑒 𝑖̂𝑛 𝑡𝑖𝑚𝑝𝑢𝑙 𝑖𝑛𝑡𝑒𝑟𝑣𝑒𝑛𝑡̦𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑝𝑒 𝑎𝑝𝑎̆ 𝑣𝑖𝑛𝑒 𝑎𝑡𝑢𝑛𝑐𝑖 𝑐𝑎̂𝑛𝑑 𝑜 𝑣𝑖𝑐𝑡𝑖𝑚𝑎 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑔𝑎̆𝑠𝑖𝑡𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑟𝑒𝑐𝑢𝑝𝑒𝑟𝑎𝑡𝑎̆”. Acest moment aduce o împlinire de nedescris, atât pentru salvator, cât și pentru cei salvați. Pe lângă aceste realizări, Cozmin a îndeplinit și rolul de conductor canin, fapt ce a produs o legătură specială cu partenerul său canin și a necesitat antrenament constant.

Parcursul său este un exemplu de dedicare, flexibilitate și perseverență. Cozmin Berian a dovedit de-a lungul timpului că poate face față oricărei provocări și este un model pentru toți. Este un salvator adevărat, pregătit să facă față oricărei provocări, indiferent de dificultate. 15 noiembrie - Ziua Scafandrului Român!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.