Întâlnire cu elevii, în cadrul programelor naționale

Vineri, 26 Aprilie 2024Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Intalnire cu elevii  in cadrul programelor nationale | imaginea 1 Pompierii botoșăneni s-au întâlnit și marți, 23 aprilie a.c., cu elevii din județ, în cadrul programelor naționale „Școala Altfel” și „Săptămâna Verde”.

240 de copii care frecventează Liceul Teoretic „Anastasie Bașotă” Pomârla și Școala Primară „Andrei Popovici Bâznoșanu” Lunca au învățat cum pot să prevină situațiile de urgență, dar și cum se pot proteja în cazul producerii unor astfel de evenimente.

Autospecialele de intervenție au fost, însă, punctul de atracție. Elevii au avut ocazia să urce în acestea și să probeze echipamentele de protecție folosite de pompieri în misiunile operative. Unii dintre ei au testat presiunea furtunelor ca și când ar fi stins un incendiu. Activitățile s-au desfășurat la sediile instituțiilor de învățământ menționate.

La final, pompierii le-au oferit materiale de informare preventivă din cadrul campaniilor naționale „Nu tremur la cutremur”, „R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale”, „R.I.S.C. – Mai bine previi decât să nu fii!”, „R.I.S.C. – Siguranța NU e un joc de noroc!”, „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” și „Împreună pentru siguranță” și i-au sfătuit:

  • să nu se joace cu chibrituri, brichete și să nu aprindă lumânări;
  • să nu imite lucrurile periculoase pe care le văd pe rețelele de socializare și să nu accepte provocările persoanelor necunoscute;
  • să nu se cațăre în copacii aflați în apropierea liniilor de înaltă tensiune deoarece există pericol de electrocutare;
  • să nu se joace în zona căilor ferate și să nu se urce pe vagoanele staționate, nici măcar pentru a face o fotografie;
  • dacă văd un cablu electric căzut la pământ sau un panou de electricitate deschis, să se îndepărteze și să cheme un adult să vadă despre ce este vorba.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.