Punctul de Lucru Coțușca - Bilanț în primul an de activitate

Marți, 18 Iunie 2024Botosani
Sursa Foto: Facebook ISU Botosani

Punctul de Lucru Cotusca   Bilant in primul an de activitate | imaginea 1 Pompierii de la Punctul de Lucru Coțușca au fost la datorie pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse în comunele Coțușca, Drăgușeni, Mitoc, Rădăuți-Prut și Viișoara, dar și în cele 13 sate aparținătoare.

În primul an de activitate, aceștia au gestionat 766 misiuni, care au vizat stingerea a 14 incendii, acordarea primului ajutor calificat și transportul la spital a unui număr de 625 de persoane care aveau probleme medicale, descarcerarea unor persoane din autoturisme implicate în accidente rutiere.

Au mai acționat pentru salvarea unor animale din medii ostile vieții, dar și în 124 de alte intervenții (asistență/degajări persoane, acțiuni de recunoaștere în teren și educare preventivă a populației, exerciții cu forțe și mijloace în teren).

Vă reamintim faptul că, pe 16 iunie 2023, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani în colaborare cu autoritățile centrale, județene și locale, a operaționalizat Punctul de Lucru Coțușca.

Punctul de Lucru, care se află în cadrul Stației de Pompieri Săveni, dispune de o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, care este echipată cu accesorii de descarcerare, dar și de o ambulanță SMURD.

21 de pompieri militari sunt pregătiți să intervină, în orice moment, în cazul înregistrării unor situații de urgență în comunele Coțușca, Drăgușeni, Mitoc, Rădăuți-Prut și Viișoara. Odată cu operaționalizarea acestuia, timpul maxim în care echipajele de pompieri ajung la cetățenii din cele 18 localități s-a redus la jumătate.

La creșterea nivelului de siguranţă şi protecţie a comunităţilor contribuie și cele două autospeciale de stingere cu apă și spumă care aparțin Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Coțușca și Viișoara. Felicitări, dragi colegi! Misiuni ușoare și multă sănătate!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.