Pompierii din Călărași, în ajutorul oamenilor din Iași

Vineri, 11 Ianuarie 2013Călărași

ATV calarasi | imaginea 1 Un echipaj specializat de pompieri profesionişti din cadrul Detaşamentului Călăraşi acţionează în prezent în judeţul Iaşi ajutându-și colegii de aici în misiunile întreprinse pentru a ajuta populația care are de suferit datorită problemelor create de viscol și cantitățile mari de precipitații căzute în ultima perioadă.

Astfel, la începutul acestei săptămâni, patru pompieri militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au plecat în misiune în județul Iași participând în prezent la misiuni de acordare a primului ajutor și transport al mai multor persoane afectate de viscol şi cantităţile mari de zăpadă. Echipajul din Călărași a venit în ajutorul pompierilor militari ieșeni cu un ATV şenilat.

Până în prezent, pompierii au intervenit cu ATV–ul şenilat în mai multe situaţii pentru salvarea unor persoane vârstnice izolate, cât şi pentru oameni care prezentau diverse afecţiuni medicale şi necesitau intervenţii rapide și care se aflau în zone izolate, neaccesibile cu alte mijloace de transport.

Echipajul călărăşean de pompieri salvatori este pregătit în orice moment să intervină la o serie de situaţii de urgenţă, care vizează acordarea primului ajutor, transportul şi salvarea persoanelor afectate de viscol şi temperaturi scăzute, care se află în locuri greu accesibile mijloacelor de transport ale personalului medical.

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.