Rompetrol, partenerul SMURD de patru ani

Joi, 11 Aprilie 2013Constanța

Rompetrol  partenerul SMURD de patru ani | imaginea 1 Grupul Rompetrol sprijină şi în 2013 activitatea Serviciului Medical de Urgență din România prin implementarea a două proiecte noi, asigurând pe de o parte combustibil necesar intervenţiior aeriene ale SMURD, iar pe de altă parte contribuind la înfiinţarea unui centru regional de pregătire pentru salvatori, în zona Dobrogea.

“Prin aceste două proiecte în domeniul sănătăţii, mai exact contribuţia pentru intervenţiile SMURD pe cale aeriană, cât şi sprijinul acordat pentru înfiinţarea unui centru de formare pentru salvatorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa, Grupul Rompetrol îşi reconfirmă angajamentul faţă de societate. Peste 4.000 de persoane rănite au fost ajutate şi prin contribuţia noastră în ultimii patru ani de parteneriat, iar acest fapt ne motivează să continuăm să ne implicăm în susţinerea şi sprijinirea salvatorilor, fie oameni sau instituţii.” – a declarat Sorin Graure, director general Rompetrol Rafinare.

În cadrul colaborării cu Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) și Inspectoratul General de Aviație, Grupul Rompetrol, prin Rompetrol Rafinare- cel mai mare agent economic din judeţul Constanţa- asigură combustibil Jet A 1 pentru operarea elicopterelor implicate în misiuni aeromedicale la punctele de operare din Bucureşti şi Târgu Mureş.

“Parteneriatul încheiat cu Rompetrol, începând cu anul 2009, a reprezentat un sprijin foarte important acordat activității aero-medicale desfășurate de SMURD, prin Inspectoratul General de Aviație. Prin intermediul acestei colaborări reușim să intervenim unde și când este nevoie și putem susține, în continuare, misiunea zilnica a SMURD și anume aceea de a salva pacienții aflați în stare critică, ce au nevoie de o intervenție calificată, la cele mai înalte standarde profesionale.” – a menţionat Dr. Raed Arafat, Preşedinte Consiliu Director - Fundaţia pentru SMURD, prezent la eveniment.

Rompetrol  partenerul SMURD de patru ani | imaginea 2 La rândul său, Gral. Dorel Grădinaru, şeful Inspectoratului General de Aviaţie a precizat faptul că „prin intermediul acestei colaborări atât de importante, Inspectoratul General de Aviaţie, în calitate de operator al misiunilor aeromedicale SMURD, va reuşi să ducă la îndeplinire cu succes misiunile de salvare. În acest sens, adresez sincere mulţumiri pentru implicarea şi sprijinul constant oferite de partenerii noştri”.

Începând cu anul 2008, Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) a efectuat intervenţii aeriene de urgenţă la nivel naţional, contribuind astfel la transportarea şi salvarea a peste 4.000 de persoane care solicitau ajutor medical de urgenţă. La celor doua puncte de operare aeromedicală beneficiare ale sponsorizării acordate de Grupul Rompetrol, în 2012 au fost efectuate 1286 intervenţii aeromedicale însumând 2413 ore de zbor, în creştere comparativ cu 2011 când au fost înregistrate 978 intervenţii însumând peste 1500 ore de zbor.

Proiectul privind amenajarea centrului de formare și pregătire în primul ajutor calificat și descarcerare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea al județului Constanța a beneficiat în 2012 de sprijinul financiar în valoare de 80.000 RON, din partea Grupului Rompetrol, suport asigurat prin programul Împreună pentru fiecare. Pe lângă lucrările de amenajare a spaţiului necesar acestui centru - finalizate în martie 2013 -, au fost create condiţii şi pentru cazarea temporară a personalului medical și non-medical implicat în misiunile ISUJ Constanța și în zona de sud a țării (jud. Tulcea, Ialomița și Călărași). Beneficiarii direcți sunt pompierii din cadrul Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă din judeţele Constanţa, Tulcea, Ialomiţa şi Călăraşi, serviciile voluntare şi personalul operatorilor economici care deţin serviciu privat pentru situaţii de urgenţă ori elevii care optează pentru instruirea în acordarea primului ajutor medical.

„În lupta cu secundele, cunoştinţele şi abilităţile deprinse de colegii noştri la cursurile susţinute în cadrul Centrului de Pregătire şi Formare în Descarcerare şi Asistenţă Medicală de Urgenţă, se vor dovedi instrumente esenţiale pentru creşterea şansei la viaţă a semenilor care au nevoie de ajutor”, a rostit în alocuţiunea de deschidere inspectorul general al IGSU, general de brigadă dr. Ioan Baş.

Cele două proiecte de sănătate au fost realizate prin platforma de CSR a Grupului Rompetrol Energia vine din suflet ce vizează investiții în doua sectoare esențiale ale societății – sănătate și protecția mediului. Încă de la lansarea acesteia în 2009 Grupul a investit peste 5 milioane USD în proiecte menite să contribuie la dezvoltarea comunităților locale (71 de proiecte prin programul național Împreună pentru fiecare) și parteneriate de susținere a societății civile sau culturii (Gala Societății Civile, Festivalul Național George Enescu).

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.