20 de hectare de vegetație uscată în flăcări

Duminică, 23 Martie 2014Vrancea

20 de hectare de vegetatie uscata in flacari | imaginea 1 Peste 20 pompieri militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Anghel Saligny” al judeţului Vrancea, în cooperare cu reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Năruja au acţionat pentru stingerea unui incendiu care a cuprins cca. 20 ha vegetaţie uscată de pe teritoriul a două comune în după-amiaza zilei de miercuri, 19 martie a.c.

Evenimentul a fost anunţat la dispeceratul integrat I.S.U. – S.A.J. prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 în jurul orei 14.00, iar două echipaje din cadrul Staţiei de Pompieri Vidra au plecat către locul indicat. Din cauza terenului accidentat, specific zonei de munte, autospecialele de intervenţie au ajuns până la cca. 1 km distanţă de zona afectată de incendiu, pompierii continuând deplasarea pe jos. În urma analizării situaţiei la faţa locului, s-a constatat că incendiul se manifesta la vegetaţie uscată, pe o suprafaţă totală cumulată de cca. 20 ha, pe teritoriul comunelor Nistoreşti şi Năruja.

Deoarece în apropiere erau terenuri împădurite, comandantul intervenţiei a luat măsura suplimentării forţelor în vederea localizării şi lichidării incendiului. Intervenţia a fost foarte dificilă deoarece relieful montan nu a permis deplasarea autospecialelor până la locul unde se manifesta incendiul, pompierii acţionând cu mijloace de primă intervenţie în lipsa surselor de apă. De asemenea, terenul accidentat pe care se manifesta arderea a îngreunat misiunea de stingere. După aproximativ şase ore şi jumătate, incendiul a fost lichidat iar pericolul ca pădurea să fie afectată a fost, astfel, înlăturat. În urma acestuia a ars vegetaţie uscată şi mărăciniş pe cca. 14 ha de pe teritoriul comunei Năruja, unde sunt 7 proprietari persoane fizice şi pe aproximativ 6 ha, suprafaţă ce aparţine comunei Nistoreşti, aflată în proprietatea Consiliului Local.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.