”Agenda Pompierului” - 3 ani alături de pompierii militari

Vineri, 25 Decembrie 2015Bihor
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Ioana U. Acum 3 ani, de Sfânta Sărbătoare a Nașterii Mântuitorului, apărea primul număr al publicației online ”Agenda Pompierului”. Cu nădejdea în binecuvântarea și ajutorul Sfântului Ocrotitor al pompierilor, Iosif cel Nou de la Partoș, revista ”Agenda Pompierului” pornea la drum ca un fidel și de nădejde camarad al pompierilor români.

Au trecut 3 ani. Alături de pompieri, împreună cu ei, la rău și la bine. Am încercat să reflectăm în paginile noastre munca de zi cu zi și jertfa pe care acești destoinici și curajoși cavaleri ai frontului incandescent o aduc pe altarul dragostei de semeni. I-am urmat în misiunile lor, le-am fost alături și atunci când au fost elogiați dar și atunci când unii s-au trezit să-i blameze punându-le la îndoială profesionalismul, curajul, devotamentul sau chiar onoarea. Pentru noi ei au rămas aceeași oameni care fac totul pentru îndeplinirea cu succes a misiunilor ce le sunt încredințate.

Evenimentele tulburătoare de la sfârșitul acestui an, nu au ocolit nici ”Agenda Pompierului”. Încercând să le fim alături militarilor pompieri, uneori am fost nevoiți să spunem lucrurilor pe nume cu un ton respectuos, dar ferm, care s-a dovedit a nu fi pe placul tuturor. În iureșul evenimentelor am fost citați de alte structuri mass media ca fiind Revista Pompierilor. Acest fapt ne-a surprins plăcut și ne-a onorat totodată.

Acum 3 ani, la lansare, ne propuneam o revistă ”cu și despre pompieri și în același timp o publicație pentru cei care vor să îi cunoască mai bine, să le fie aproape, să le urmărească nenumăratele victorii de pe frontul incandescent, să se bucure împreună cu ei pentru fiecare viață salvată din calea puhoaielor de apă ori a flăcărilor mistuitoare sau dintr-un nefericit accident de circulație”.

Azi, putem spune că ”Agenda Pompierului” și-a îndeplinit misiunea. Numărul mare de cititori, fie ei militari sau civili, dar și recunoștința pe care acești OAMENI minunați - POMPIERII, o poartă publicației, ne arată că munca noastră nu a fost în zadar. Nu ne rămâne decât să ne străduim să rămânem și pe mai departe o revistă în ale cărei rânduri să se regăsească pompierii români, în care să aibă încredere și de care să fie mândri.

Azi, pentru noi e de două ori sărbătoare. E Crăciunul, Sărbătoarea iubirii și speranței iar ”Agenda Pompierului” aniversează, alături de pompieri, cel de al treilea an binecuvântat de existență. Fără, voi, pompierii militari, noi nu am avea sens. VOI dați valoare cuvintelor noastre prin curajul, devotamentul și dăruirea de care dați dovadă în misiunile voastre. La mulți ani, dragi POMPIERI! La mulți ani, alături de noi, pentru că voi sunteți inima acestei reviste!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.