Arafat către pompieri: cei care nu vor pe SMURD sunt niște LENEȘI???!!!

Sâmbătă, 25 Ianuarie 2020București

Arafat către pompieri: cei care nu vor pe SMURD sunt niște LENEȘI???!!! Într-o emisiune a televiziuni online Publive, Raed Arafat s-a dezlănțuit pe pompieri și pe asistenții medicali ai Serviciilor de Ambulanță Județene care cârtesc la adresa lui! Extrem de vocal, secretarul de stat i-a acoperit aproape total atât pe realizatorul emisiunii cât și pe invitatul acestuia. Astfel emisiunea s-a transformat într-un monolog dezlănțuit al stăpânului situațiilor de urgență.

Asistenții medicali, vax albina! Pompierii, cărăuși atașați la defibrilator

Mai întâi Arafat s-a dezlănțuit asupra asistenților SAJ. Cică nu fac mare lucru față de paramedici doar încasează salarii mai mari. Și uite cum umilește Arafat și oamenii din sistemul medical care au la activ MINIM 4 ANI DE ȘCOALĂ.

“Ce răspundere mai mare are asistentul decât paramedicul în final? Decât să respecte și el procedurile lui.” - a spus Arafat. Simplu, nu-i așa? Și atunci de ce nu trimiți matale la pacienți o căruță cu coviltir? Sau astea ar fi prea ieftine pentru Deltamed?

Tot Arafat insinuează că paramedicii nu efectuează acte medicale. Dar totuși nu face un asistent mai mult decât ei. Doctore, până la urmă cum e? Că și copiii de la gradiniță știu că tanti asistenta bagă acul în vena noastră (abord venos) pentru a ne lua sânge sau în poponețul nostru administrându-ne medicamente. “Ne dă injecție!”. Iar paramedicul, LEGAL, nu are voie să facă asta. Da, știm de ordinul comun în baza căruia matale făcu-și din paramedici asistenți cu curs de 3 săptămâni sau 3 luni, dar ordinul cu pricina nu e superior legii organice care interzice paramedicului să efectueze acte medicale.

“Exact, paramedicul este pompier și exact ca și în multe țări are rolul lui de acordare de prim-ajutor. (…) Ce face paramedicul? Singurul aspect real medical care îl face paramedicul, REAL, este defibrilarea. Dar defibrilatoarele care le folosesc ei, semiautomate, ele iau decizia, nu paramedicul.” - a mai spus Arafat arătând că paramedicii sunt, până la urmă, niște prelungiri inutile ale defibrilatorului, numai bune de cărat tărgi și alergat mașinuțe roșii.

“Leneșii” care sting incendii. Rușine, doctore! Rușine!

Referindu-se la pompierii nemulțumiți de faptul că sunt obligați să efectueze serviciul pe ambulanțele SMURD, Arafat nu s-a sfiit să-i numească leneși, minimizând și călcând în picioare valoarea serviciului de stingere, serviciu care este BAZA Armei Pompieri. Astfel, cel care comentează la adresa SMURD “Este un leneș care vrea să stea și să aștepte să iasă la un incendiu odată la 3 zile, la 4 zile.”

Doctorașul pare că nu mai are rușine și UMILEȘTE PUBLIC 26.000 de Pompieri MILITARI. Păi bine, dottore, de când se măsoară eficiență unui SUBOFIȚER OPERATIV, a unei ARME, a unor MILITARI, în performanțele de cărat tărgi? Oamenii ăștia când ies din școală sau se angajează la POMPIERI devin MILITARI (altfel la ora asta, doctore, ar da sindicatele cu mătăluță de pământ). Iar MILITARII sunt evaluați după criterii specifice Armei nu după cursuri de resuscitare sau alte minuni inventate de domnia ta la școala de PR. Apropo, instructorii roșii, selectați pe criterii de pupincurism și transformați în eroi naționali, au certificarea Consiliului Național Român de Resuscitare? Întreb pentru un prieten.

“IRESPONSABILII” care sting focuri

Încântat să se audă vorbind, Arafat continuă “să lucrezi pe SMURD e mai greu, trebuie să cari targa, trebuie să cobori scările cu targa cu bolnavul, ai într-adevăr anumite responsabilități care trebuie să le respecți și sun unii care nu le place acest lucru”.

Adică cei care nu îmbrățișează combinezonul roșu și își fac meseria pentru care au fost pregătiți în școala militară sunt niște IRESPONSABILI care fug de responsabilități. Ziceți că e mai greu să cari bolnavul? Mai greu decât să stingi incendii? Alo, dottore, dar riscurile? Se compară?

Să vă aducem aminte de Răzvan Dumitru Luchian, cel care s-a stins în chinuri în incendiul de la Jilava, cu un perete de beton prăbușit peste el, ars sub ochii neputincioși ai colegilor? Sau de Ionuț Ungureanu mort la Dragonul Roșu? Sau de Gabriel Boitan? Sau de Iulian Arusoaiei? Sau de Daniel Marius Fripis? Vă mai spun ceva numele acestea, doctore Arafat? Nouă ne spun. ȘI NE DOARE! Și aceștia erau NIȘTE LENEȘI care stăteau să aștepte ca vreo nenorocire să se abată asupra semenilor lor ca să aibă de lucru. Azi însă, sunt EROI. Și nu eroi ca cei fabricați de DSU. Ei au lăsat sângele lor pe drapelul SFÂNT al acestei ARME. Mai avem un “leneș”. Mihai Sfetcu. Cel pe care l-ați plimbat cu nesimțire și IRESPONSABILITATE întâi prin spitalele infecte din România, mai apoi România-Germania-România, că dacă nu ați fost în stare să gestionați situația unui pompier mare ars, măcar să-l plimbați pe la comisii de expertiză. Domnule secretar de stat, să faci pompierii leneși doar pentru că nu au veleități de moașă medicală e NEOBRĂZARE! Felicitări! Ați umilit public peste 90% dintre cei mai iubiți militari ai României. Acei militari pe spatele cărora v-ați cățărat în sondaje.

Va fi sancționat Arafat?

Într-o țară civilizată, cum își permite un secretăraș de stat să desființeze și pompierii militari și asistenții medicali? Domnule doctor, asistenții aceștia și-au ros și ei coatele într-o școală, chiar dacă pe vremea lor nu era la modă facultatea de asistenți medicali. Pe când paramedicii făcuți unii cu arcanul, alții cu ciolanul, sunt doar niște pompieri chinuiți care s-au angajat cândva pentru a stinge focul. Nu aveau de unde să prevadă că Arafat se va pogorî asupra IGSU să îi transforme în moașă sau asistentă medicală. Ca doctor, ar trebui să știți că profesia de medic sau asistent, cere vocație. La fel ca meseria de pompier iar vocația nu apare la comanda unui secretar de stat.

Dacă un pompier care îndrăznește să-i spună pe nume lui Arafat, e băgat în comisia de cercetare disciplinară, alții sunt cercetați pentru postări pe Facebook anti abord venos, anti modulul 2 de SMURD etc., ce se întâmplă cu un demnitar care UMILEȘTE PUBLIC O ARMĂ ÎNTREAGĂ? Domnule ministru Vela, dormiți? Iar umilirea aceasta s-a produs, PUBLIC, ieri, 24 ianuarie, DE ZIUA UNIRII PRINCIPATELOR ROMÂNE! Măcar dumneavoastră, domnule ministru, demonstrați că vă curge sânge românesc în vene!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.