IGSU - mica Veneție: toți ofițerii din comanda IGSU au soțiile angajate în unități subordonate
Sursa Foto: Wikipedia
Nu bine a terminat a se plânge în Israel de presa care atacă sectorul de urgență cu știri false (fake news), că doctorul Raed Arafat s-a simțit nevoit să intervină într-o nouă problemă și să pună
punctul pe I, apărând onoarea
subordonatului său nemijlocit, generalul Dan Paul Iamandi. Deși plecat din țară, Raed Arafat a ținut să răspundă jurnaliștilor care au bătut monedă pe tema faptului că soția generalului este angajată,
ca psiholog, în cadrul
ISUJ Iași.
Raed Arafat - zeul iubirii
Într-o postare pe Facebook, Raed Arafat, erijându-se într-un soi de Amor sau Cupidon - zeu al iubirii, s-a arătat siderat de reacția jurnaliștilor de la Libertatea și a afirmat că ar fi neconstituțional ca relațiile de căsătorie sau de familie dintre angajații IGSU să fie “taxate”. Până la urmă nu poți lua măsuri împotriva dragostei, fie ea oficială, fie neofcială. “Astfel de situatii exista in toate institutiile, civile, militare, publice, private… oamenii se cunosc, se imprietenesc, se casatoresc, unii devin nasi altii devin fini, totul in interiorul institutiei sau al firmei, dupa ce acestia au fost deja parte din respectiva institutie. Oare ce solutii exista care sa duca la multumirea criticilor din media si a celor care comenteaza lucrurile fara sa cunoasca povestea din spate sau realitatea situatiei? Sa emitem o lege care sa interzica relatiile de prietenie, casatoriile si orice alta interactiune, cu exceptia relatiilor strict profesionale, intre angajatii unei institutii si sa punem dupa aceea pe unii care sa urmareasca angajatii, si sa raporteze superiorilor, ca sa putem lua masurile la timp inainte de a se sesiza vreun jurnalist si sa inceapa sa atace institutia si angajatii ei?” - scrie Raed Arafat. Până la urmă, are și dumnealui dreptate.
Trei, Doamne, și toți trei…
De altfel, dacă cineva ar “sancționa” relațiile de căsătorie din cadrul IGSU am avea surpriza să plouă cu astfel de amenzi. Doar la nivelul comenzii IGSU, fiecare din cei trei ofițeri, au soția angajată în cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență: inspectorul general generalul Dan Paul Iamandi - soția psiholog la Iași, prim-adjunctul inspectorului general colonelul Cristian Radu - soția șef Birou Juridic la ISU București-Ilfov, adjunctul inspectorului general colonel Cezar-Mihai DAMIAN - soția subofițer la ISU Mureș (unitate de la care provine și domnia sa). Soțiile distinșilor ofițeri au intrat în rândurile pompierilor în anii 2005, 2007, 2008, fiind angajate din sursă externă.
Poate pentru că pompierii petrec mult timp la serviciu, iac-așa iau naștere idilele care se transformă din colegialitate în iubiri sau amantlâcuri și, mai apoi, în căsătorii/concubinaje. Întâmplător acestea se petrec în general în birouri, probabil pentru că la nivel operativ, bieților subofițeri plini de fum sau extenuați de SMURD nu le mai arde de fluturași în stomac. În plus, funcțiile de comandă sunt mai atractive. Sic!
Dragostea în organigramă
Ministrul Vela va fi surprins să constate că în IGSU și unitățile subordonate sunt mulți soți sau oameni cu diverse grade de rudenie. Ba chiar și oameni care nu și-au oficializat relația. Doctorul Raed Arafat are însă 100% dreptate. Viața personală a unui om nu e treaba nimănui, indiferent în ce fel de relație se petrece, oficială sau neoficială. Atât timp cât se consumă în timpul liber, și atât timp cât omul rămâne integru, viața personală neafectându-i modul în care își exercită funcția, Doamne, ajută!
Problemele apar, în anumite cazuri în care dragostea, oficială sau nu, cere un tribut, un favor, un bonus, determinând favorizarea persoanei în cauză, în defavoarea altora. Și s-au mai văzut cazuri în istoria recentă a pompierilor, nu-i așa?
Desigur, subiectul e delicat pentru că nu poți lua dreptul unui om de a se implica într-o relație cu un subordonat. Și nici nu poți fi sigur că soția/iubita/amanta subordonată nu dă maximul la serviciu pentru a merita o recompensă. Sunt situații și situații. Legea nu poate reglementa relațiile de dragoste de la locul de muncă, sigur nu în instituțiile de stat. În schimb sunt reguli nescrise și care țin de bunul simț al fiecăruia și care dictează până unde se poate implica dragostea în recompensarea corectă a celuilalt. Vânătoare de vrăjitoare, că bine zicea Raed Arafat. Doar fiecare șef a avut grijă să se acopere sau să pună măcar un subaltern credincios în organigramă, între el și jumătatea sa. Deci…
Vânătoarea de… subofițeri
Mai zicea ceva interesant doctorul Raed Arafat “Sa emitem o lege care sa interzica relatiile de prietenie, casatoriile si orice alta interactiune, cu exceptia relatiilor strict profesionale, intre angajatii unei institutii si sa punem dupa aceea pe unii care sa urmareasca angajatii, si sa raporteze superiorilor, ca sa putem lua masurile la timp inainte de a se sesiza vreun jurnalist si sa inceapa sa atace institutia si angajatii ei?”.
Știți cum e cu gura păcătosului? Adevăr grăiește! Practica amintită de doctorul Arafat există și se aplică în tocmai. Doar că nu e valabilă decât când sunt urmăriți subofițerii pentru postările pe Facebook cu nemulțumiri legate de program sau turele obositoare SMURD sau modulul 2 de SMURD. Culmea!
Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.