Raed Arafat: "Specialiștii în urgențe israelieni vor veni în România să trateze cetățenii spălații pe creier!"

Joi, 16 Ianuarie 2020București
Sursa Foto: Facebook

Raed Arafat   Specialistii in urgente israelieni vor veni in Romania sa trateze cetatenii spalatii pe creier | imaginea 1 Nu este o glumă de prost gust ci o ironie de prost gust aparținând - cui, altul? - decât secretarului de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentu Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Secretarul de stat nu este la prima ieșire de acest gen el mai răspunzând arogant și obraznic și altor cetățeni, contribuabili de rând, din ale căror impozite și taxe este plătit.

Aseară, urmăream pe Youtube o emisiune mai veche a Eugeniei Vodă în care l-a avut invitat pe Raed Arafat. În imagini, pe atunci tânărul doctor Raed Arafat, calm, echilibrat, ușor timid, strălucitor în modestia sa, omul care cucerise cu dăruire și bun simț, o țară întreagă. Mi-aduc aminte că, asemeni multora, am crezut în Raed Arafat și l-am apreciat ENORM. Anii au trecut, desigur, peste noi toți, iar locul tânărului doctor fermecător prin atitudinea sa, a fost luat de un demnitar arogant, care nu suportă critica și care calcă pe cadavre pentru interesele sale.

Realitatea crudă avea însă să mă scoată din reverie. Pe pagina oficială de Facebook a secretarului de stat Raed Arafat, un amărăștean, își permisese să întrebe (referitor la postarea în care Raed Arafat ne anunța că specialiști în urgențe medicale prespitalicești din Israel vor veni în România în vederea intensificării colaborării cu specialiștii români în domeniul asistenței medicale de urgență și a primului ajutor calificat) dacă aceștia vor veni să salveze vieți în România... Omul, cu o ironie amară, amintea episodul Apuseni.

Reacția secretarului de stat a fost vehementă, agresivă, și lipsită de respect: "nu dar vor veni sa ne ajute la tratarea unor spalati pe creier ca in cazul dvoastra de exemplu!". Seamănă cu alte reacții consacrate deja, gen "S-a greșit! Și? Care e problema?", "Sunteți în viață, ce mai vreti?" etc..

Șoc și groază! Acesta este modul în care un DEMNITAR care reprezintă România în relațiile cu specialiștii din străinătate și care este plătit din banii publici, își permite să se adreseze unui CETAȚEAN ROMÂN, plătitor de taxe și impozite. Oricât de mare i-ar fi fost furia, indignarea, sau oricât de sătul ar fi de critici, un demnitar nu își poate permite PUBLIC o astfel de reacție. În Apuseni au murit oameni. Evenimentul a lăsat răni ale dezamăgirii în sufletele românilor. Da, oamenii poate nu înțeleg că Raed Arafat nu e responsabil de moartea celor din Apuseni. Dar până una alta ei sunt oameni simpli, iar distinsul Raed Arafat este MEDIC ȘI DEMNITAR, ori un astfel de om nu își permite reacții necontrolate, ironice, arogante și lipsite de bun simț elementar! Oare partenerii israelieni se simt onorați să știe că munca și profesionalismul lor sunt vehiculate în tratarea "spălaților pe creier" care își permit să îl critice pe marele DEMNITAR?

Raed Arafat   Specialistii in urgente israelieni vor veni in Romania sa trateze cetatenii spalatii pe creier | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.