Subofițeri urmăriți pe Facebook, cercetați disciplinar pentru lipsă de respect față de Arafat!

Joi, 23 Ianuarie 2020București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Subofițeri urmăriți pe Facebook, cercetați disciplinar pentru lipsă de respect față de Arafat | imaginea 1 Ceaușescu a fost mic copil la capitolul orgoliu, comparat cu Raed Arafat. Zeul și stăpânul situațiilor de urgență din România, cel mai senior dintre seniori și cel mai fantastic și perfect de pe Terra, are o reală armată de supraveghetori ai rețelelor de socializare care trăiesc pentru a număra likeuri și pentru a lua la index militarii pompieri care îndrăznesc a comenta la adresa marelui Arafat.

Din armata amintită fac parte cu precădere cei însărcinați cu relațiile cu presa, dar, de bună seamă, există o serie de fani benevoli dar și angajați DSU care între două cafele băute în oraș și două aroganțe la adresa ofițerilor de prin dispeceratele din teritoriu, mai aruncă un ochi înveninat pe Facebook la vânătoare de subofițeri. Nici cei de la BIRP-ul IGSU nu se dezmint, desigur. Că, deh, pe banii publici ce altă treabă ai decât să dai răspunsuri tembele la întrebările presei și să-ți vânezi colegii. Cam ca și cei racolați pe vremuri de securitate și abandonați... neprihăniți. Nu-i așa?

Recent, taman la ISU București Ilfov, un subofițer a fost luat la cercetat de o ditamai comisia formată dintr-un locotenent colonel și doi maiori. Ce le cășunase pe bietul om? Cică omul, sătul probabil de orele suplimentare neplătite, și-ar fi vărsat of-ul pe Facebook și ar fi scris ceva despre sclavia pompierilor care lucrează mult neremunerați, această expresie fiind asimilată de cei din comisie ca aducând atingere onoarei și demnității militare. Ete, scârț!

Bineînțeles că nu poți folosi termenul de sclavie referitor la pompieri fără a avea în aceeași frază numele lui Arafat. Arafat, adică Raed Arafat, marele secretar de stat cu care unii generali când stau de vorbă și la telefon se ridică speriați în picioare. Așa că omul nostru, un pompier militar, un omuleț care azi stinge incendii înfiorătoare în București iar mâine aleargă 24 de ore pe ambulanța roșie salvând vieți în 30% din cazuri sau pur și simplu batjocorit, în 70% din cazuri, de indivizi care-și fac live pe Facebook sau se masturbează în ambulanță, a îndrăznit să scrie numele lui Arafat fără "domnul ministru secretar de stat" în față. Motiv pentru care a fost găsit vinovat de încălcarea regulilor politeții militare.

Păi, bine domnilor ofițeri, vă aruncați asupra unui pălmaș ca să apărați Emirul situațiilor de urgență? Ia să vă aducem noi aminte un articol din regulamentul militar pe care se pare că tot mai mulți comandanți îl uită: Art. 43. – Comandantul apără şi respectă onoarea şi demnitatea subordonaţilor. Păi cum aperi onoare subordonaților când ei ajung vai mama lor munciți dar neplătiți? Cum le aperi onoarea cât timp în intervențiile SMURD sunt umiliți de tot soiul de indivizi certați cu bunul simț? Cum le aperi onoarea militară când ajung epuizați și se plâng pe Facebook pentru că nu îi ascultă nimeni?

Până una alta, Arafat nu este militar. Este demnitar, dar nu militar. Funcția de secretar de stat e o funcție publică POLITICĂ, fie că ne place sau nu. Vorbim de onoare și demnitate dar chiar nu mai avem rușine? Ne anchetăm colegii pentru că nu se temenesc în fața lui Arafat? Îi urmărim pe Facebook, în viața privată și ne apucăm să îi scuturăm sperând să băgăm groaza în ei și data viitoare să nu mai îndrăznească să își deschidă gura? Halal demnitate militară când ajungi să-ți cercetezi UN COLEG, fie el și subofițer, pentru că nu l-a menționat pe Arafat într-un comentariu pe Facebook cu toate titlurie aferente. Penibil!

Cât despre sclavia menționată de subofițerul în cauză, unde era problema? Cum puteți numi mai frumos sau mai adecvat o formă de muncă forțată, neplătită? Poate escrocherie, adică unii fraieri muncesc, și alții mai șmecheri nu îi plătesc sperând că sunt proști și nu își dau seama? Dar obligarea subofițerilor să participe la cursuri SMURD, obligarea de a purta uniformă roșie SMURD care nu este uniforma militară a Armei, nu aduce atingere ONOAREI și DEMNITĂȚII militare? Ditamai ofițerii își judecă amărâtul de coleg. Și după ce îl judecați ce îi veți face? Sau e doar așa, de băgat frica în oase, pentru că legal, pentru atât, nu aveți mare lucru ce să-i faceți, și știți bine asta. Doar nu a comis nicio infracțiune! Unde a ajuns Arma asta? Să-l șteargă ofițerii pe turul pantalonilor pe Arafat! Rușine, domnilor! Ironia sorții, ISU "Dealul Spirii"! Se răsucește Zăgănescu în mormânt!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.