COVID-19 atacă unitățile de Pompieri! Reprezentanții IGSU enervați de adevăr!

Vineri, 10 Aprilie 2020București
Sursa Foto: Facebook IGSU

COVID 19 ataca unitatile de Pompieri  Reprezentantii IGSU enervati de adevar | imaginea 1 Acum câteva zile, răspunzând cu bâlbâielile de rigoare la o solicitare adresată de noi Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, (solicitare al cărei răspuns îl vom detalia, promitem, cât mai curând într-un articol), Serviciul Informare și Relații Publice, un serviciu ai cărui angajați nu semnează și nu își asumă mai niciodată sub semnătură răspunsurile date la solicitările primite în baza legii 544/2001, îsi manifesta de zor nemulțumirea vizavi de articolele publicate de redacția noastră. Serviciul respectiv reprezintă până la urmă, imaginea instituției, o imagine se pare anonimă, fără semnătură, fără asumarea celor vehiculate, cei care coordonează structura respectivă reușind până acum să își păzească spatele sub protecția acestui anonimat.

Frustrări instituționale

Cum spuneam, plini de frustrare, anonimii de la Serviciul de Informare și Relații Publice, girați de comanda IGSU, (doar nu pleacă niciun document fără avizul șefilor supremi), ne transmit nemulțumirile/frustrările pe care le au vizavi de publicația noastră. Zic anonimii în discuție: "Totodată, apreciem faptul că articolul cu tentă denigratoare la adresa Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgență, ca de altfel majoritatea celor care se regăsesc în publicația dumneavoastră, trebuia precedat de o documentare, activitate absolut necesară într-un demers jurnalistic corect şi onest. De asemenea, având în vedere contextul generat de situația COVID - 19, perioadă extrem de solicitantă pentru efectivele Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, ne bazăm pe sprijinul și înţelegerea dumneavoastră în promovarea obiectivă a mesajelor instituționale, care să susțină sentimentul de stabilitate și încredere. "

Articolul la care se face referire este nici mai mult nici mai puțin decât acesta: Un pompier paramedic infectat cu COVID-19! Militarii fără măști de protecție! IGSU nu are răspunsuri când vine vorba de siguranța salvatorului!.

Adică un articol în care arătam, în baza răspunsului primit din partea aceluiași Serviciu de anonimi, că nici comanda IGSU și nici specialiștii în distorsionarea imaginii comenzii insituției nu au fost capabili să formuleze un răspuns la întrebările concrete și punctuale adresate de noi. E drept, am menționat în material că în ciuda bâlbelor instituționale, sursele noastre indicau un pompier infectat cu SARS-CoV-2. Din păcate eram foarte bine informați, demersul jurnalistic a fost corect şi onest. Suceava avea un paramedic confirmat cu COVID-19. Deci acuzațiile venite via Serviciul Informare și Relații Publice sunt nefondate și lipsite de onoarea ce ar trebui să caracterizeze un ofițer. Revista noastră a fost întotdeuna alături de Pompieri iar această Armă a cules doar cuvinte frumoase și calde din rândurile noastre. Dacă cei care conduc Arma se simt lezați și subscriu celor transmise nouă de SIRP, înseamnă că undeva există o fisură între ei ca și comandanți și oamenii din linia întâi. Undeva intersele lor nu mai coincid cu nevoile trupelor. Iar aceasta nu mai este vina noastră.

Am fost mai mult decât eleganți, chiar dacă am spus lucrurilor pe nume. Am tratat cu maximă seriozitate situația generată de COVID - 19 în rândurile pompierilor, le-am simțit teama dar și determinarea de a lupta cu temuta boală pentru a-și putea apăra semenii, am simțit acele emoții pe care capetele luminate specializate în imagine negativă nu le vor simți și nu le vor putea reda vreodată în cuvinte pentru că nu trăiesc și nu simt alături de militari, ci doar adună o beție de cuvinte pompoase pentru a justifica la final de lună cifra de pe statul de plată.

Din ce în ce mai mulți pompieri infectați cu SARS-CoV-2

Cum spuneam, suntem acuzați de instituția care ar trebui să apere pompierii că nu efectuăm demersuri jurnalistice corecte și oneste și că scriem articole cu tentă denigratoare la adresa IGSU. Demersuri jurnalistice corecte înseamnă în accepțiunea domniilor lor acele documentări care înghit răspunsurile inexacte, trec peste răspunsurile lipsă și promovează "mesajele instituționale, care să susțină sentimentul de stabilitate și încredere".

Care stabiltate și încredere domnilor? Când în UNELE instituții subordonate IGSU din țară decontaminarea pompierilor se face după posibilități, 1-2 minute, direct pe ținuta de serviciu, cu un "pulverizator" cu "substanțe biocide" cel puțin dubioase? Care stabilitate și încredere când la Otopeni avem 7 pompieri confirmați pozitiv cu COVID-19? Care stabilitate și încredere când nimănui nu îi pasă că suntem în plin sezon de arderi de vegetație uscată și pompierii în unele inspectorate lucrează 7 zile continuu, o zi în foc, o zi pe SMURD? Care stabilitate și încredere când Direcția Medicală susține că uniforma de serviciu se poate asimila halatului medical și că dacă au o intervenție la un pacient suspect COVID-19, nu au nevoie decât de mănuși și mască? Care stabilitate și încredere când la Constanța un pompier este depistat pozitiv și nu s-ar fi aflat nimic dacă un alt infectat, un medic, nu ar fi demarat cele necesare? Care stabilitate și încredere când în prezent la Suceava nu un pompier ci mai mulți au COVID-19, unii simptomatici? Care stabilitate și încredere când Direcția Medicală a MAI susține că pompierii nu mai au nevoie de 14 zile de izolare în caz că iau contact cu un suspect de Coronavirus dar poartă "echipamentul" compus din mască și mănuși și ținuta de serviciu/nomex/combinezon SMURD? Care stabilitate și încredere când unii inspectori șefi le pun în vedere militarilor să vină echipați cu mască și mănuși cumpărate de unde știu și pe banii lor? Despre ce vorbim, distinși domni din conducerea IGSU? Nu credeți că a venit timpul să fiți aproape de oameni și să aveți cu adevărat grijă de ei? Nu credeți că dacă lucrurile mai continuă așa situația va scăpa total de sub control și pompierii vor ajunge să îmbolnăvească de COVID-19 oamenii care le solicită ajutorul? Asta dacă nu au făut-o deja, fără voia lor.

Domnilor, ar fi minunat să fim tendențioși și tot ce am scris mai sus să nu fie adevărat. Verificați singuri. E timpul mai mult ca oricând să fiți alături de oameni și să renunțați la politica pumnului în gură!

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.