Polițiștii, ultima speranță a românilor, ultimul bastion al drepturilor constituționale!

Luni, 22 Noiembrie 2021București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Politistii  ultima speranta a romanilor  ultimul bastion al drepturilor constitutionale | imaginea 1 Materialul de azi nu va fi despre pompieri ci despre colegii lor de minister, polițiștii. Singurii care încă mai pot face ceva pentru România. Singurii care au o formă de organizare care le permite să vorbească.

Dragi polițiști, din cele mai vechi timpuri uniforma voastră insufla teamă celor rău intenționați și speranță celor speriați. Nu mă voi referi azi la excepții. Știm că beizadelele vă tratează de sus, știm că deseori munca voastră e în zadar pentru că dacă încătușați un infractor se găsește un judecător să îl elibereze, știm că nu sunteți toți perfecți, știm că nu e totul alb sau negru în meseria voastră. Și totuși, atunci când alegeți să urmați această meserie, majoritatea o faceți dorindu-vă să asigurați protecția celor asupriți, o faceți însetați de dreptate. Și ajungeți într-un sistem în care nu e totul ca în filmele cu Starsky & Hutch sau T.J. Hooker, nu-i așa? Zâmbiți, e de bine. Și totuși, în spatele fiecărui polițist stă un asemenea vis. Nu puțini se pierd din păcate pe drum, sugrumați de cutumele unui sistem politizat și ajung să suporte oprobiul public. Și totuși, ultimele evenimente au adus polițiștii într-o altă lumină. Pentru că spre ei se îndreaptă acum privirea temătoare și licărul de speranță a cetățenilor care nu mai găsesc alt sprijin, alt garant al Constituției.

Circoteca certificatului verde e în floare. Interese meschine creează scenarii stupide menite să îngrozească oamenii și să le îngrădească drepturile constituționale. Acele drepturi pentru care au murit oameni în cele două războaie mondiale dar și în Revoluția din 1989. Acum Armata e aservită total unei haite de politicieni vremelnici care sfâșie Constituția doar, doar vor rămâne cu ciolanul în gură. Asistăm la cea mai scârboasă mascaradă politică din istoria României, în care stânga se confundă cu dreapta, într-o singură identitate: foamea de bani și umilirea românilor. Dragi polițiști, voi rămâneți motorul statului român și speranța nu doar a cetățenilor ci și a colegilor voștri, militari, care din varii motive nu doresc să se vaccineze. Știm cu toții că trăim într-un context pandemic de 2 ani. Știm că se moare de Covid, nu vom intra acum în detalii și nu vom discuta diferența dintre sistemul sanitar românesc și cel din alte state. Cât timp vorbim însă de un vaccin care chiar dacă este oferit cu bună credință are multe necunoscute de genul “nu sunt date suficiente”, mulți cetățeni aleg să refuze administrarea serului despre ale cărui efecte însuși producătorul, încă, culege date. Cu toate acestea asistăm la o nebunie generalizată, la o încercare de segregare a societății românești fără precedent. Segregare condamnată chiar și de mulți dintre cei vaccinați care nu admit ca un act medical să fie folosit pentru încălcarea unor drepturi constituționale.

Oamenii sunt despărțiți în centrele comerciale de un gard, precum vitele. De parcă virusul, transmis deopotrivă de vaccinați și nevaccinați, ar ști și el că nu are voie să se plimbe de la unul la altul. Se încearcă permanentizarea îngrădirii dreptului la muncă, la educație, la sănătate, la viață până la urmă, condiționând drepturile constituționale de injectarea cu acest ser. Armata tace. Pompieri, jandarmi, militari stau cu capul plecat pentru că statutul cadrelor militare nu permite comentarii. Deși în Constituția României scrie că “Armata este subordonată exclusiv voinţei poporului pentru garantarea suveranităţii, a independenţei şi a unităţii statului, a integrităţii teritoriale a ţării şi a democraţiei constituţionale.”. Trist.

În aceste condiții, polițiștii au rămas singurii care mai pot ridica capul, mai pot ridica drapelul și mai pot apăra Constituția. Am văzut lideri și foști lideri de sindicat care au ieșit public și au luat partea cetățeanului român și au apărat Constituția. Azi războiul nu se mai poartă în tranșee, ci in spațiul public. Eroii nu mai mor sfârtecați de bombe și gloanțe ci cu certificatele ORNISS de acces la informații clasificate retrase, sau făcuți terci de un psiholog, sau cercetați disciplinar abuziv. Polițiștii știu asta și totuși, băieții de ispravă de la sindicate, au ieșit deja în public arătându-le cartonașul roșu politrucilor și spunându-le ferm că ei vor apăra Constituția și nu vor îndeplini ordine neconstituționale împotriva propriului popor. Sugrumați și ei de neajunsuri, dotările precare, mașinile ridicol dotate pentru o instituție care ar trebui să prindă infractori, pistoalele care concurează deseori cu niște jucării mai acătării, orele de tragere aproape inexistente, și nu în ultimul rând lipsa de personal i-au determinat pe liderii sindicatelor din Poliție să ia poziție. Sătui să fie transformați într-o fabrică de bani pentru stat, asmuțiți să dea amenzi pentru portul incorect al măștilor de protecție și să ajungă blamați de cetățeni, polițiștii par deciși să se poziționeze de partea oamenilor de rând și să nu respecte ordine abuzive. În acest sens vom aminti doar câțiva dintre liderii de sindicate prezenți în spațiul public și care militează pentru respectarea drepturilor constituționale: Ioan Canarau, Cosmin Andreica - Europol, Gabriel Ivanov, Valer Kovacs - Decus, Emil Păscuț - Diamantul, Marius Ionescu, Vasile Zelca - SNPPC. Pe cei care nu se regăsesc aici îi rugăm să ne scuze neștiința și le așteptăm cu drag, luările de poziție.

Dragi polițiști, poporul acesta are nevoie de voi mai mult ca oricând. Sunteți mulți și sunteți puternici. Vouă nu au ce să vă facă pentru că uniți, sunteți un adevărat bastion. Ultimul bastion al drepturilor constituționale. Vine Ziua Națională a României. Șefii de Arme și politicienii sunt preocupați să sărbătorească cum se cuvine o nouă generație de generali de carton, organizându-și o paradă militară spre propriul deliciu, cu cetățenii alungați pe motiv de pandemie, încercând să spurce această zi sfântă și să o considere mult sub nivelul unui congres de partid. Până acum sunteți singurii care v-ați opus. Istoria se scrie acum. Iar AZI, voi sunteți singurii care apără Constituția, poporul și Ziua Națională. Fie ca flacără din inimile voastre să lumineze și inimile fraților voștri din Arme. Un drapel al unei țări cu Constituția călcată în picioare, e în bernă. Fie ca drapelul pe care TOȚI ați jurat, să-și înalțe din nou falnic flamura spre cer. Dumnezeu să vă ocrotească!

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.