Pompierii ard, pe general îl doare la basc! După intervenția cu cei mai mulți militari răniți pe timp de pace, din istoria României, șefului pompierilor îi arde de paradă!

Vineri, 01 Septembrie 2023București
Autor: Ioana Anamaria Ungur

Un duo de succes la carma pompierilor  Doctorul Raed Arafat si subordonatul sau nemijlocit  generalul Dan Paul Iamandi | imaginea 1 Cu toate că evenimentul tragic din 26 august a.c. care a avut loc la Crevedia și în timpul căruia au fost răniți cei mai mulți militari, pe timp de pace, din istoria României, nu doar a Pompierilor Români, generalului Dan Paul Iamandi, general cu 4 stele, inspector general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și marele absent de la Crevedia, îi arde de sindrofii!

Paradă DE LUX pe marginea gropii în care a ajuns Arma

Încă din 14 august 2023, capetele luminate ale IGSU au debitat un ordin care să reunească la București, pe 13 Septembrie, de Ziua Pompierilor, o mare și luxoasă paradă. Într-un fel ideea nu e rea, doar ipocrizia e mare, să defilezi cu zeci de plutoane ca să ascunzi groapa/mocirla în care se zbate Arma: 2 oameni pe o mașină de intervenție în loc de 4 sau 5, echipaje în cuplaj pe 2-3 autospeciale, șoferi în cuplaj pe 5-6 mașini, aspecte generate de înfiorătoarea lipsă de personal. De ce lipsă de personal când ne lăudăm că facem angajări? Pentru că oamenii au fugit mâncând pământul din sistemul lui Arafat, șeful nemijlocit al generalului Iamandi iar copiii angajați sunt puțini și mulți dau bir cu fugiții. În plus, fiind angajați cu buletinul de pe stradă, ca SGP (soldat gradat profesionist), e imposibil să înlocuiască funcțiile de SOP (subofițer operativ) care veneau cât de cât pregătiți de la Boldești. Cel puțin regulamentele militare tot le învățau în școală. Aceste funcții de SOP au fost radiate din stat când oamenii au părăsit sistemul și înlocuite cu SGP. De ce? Ca să fie mai ieftină forța de muncă. Să facă MAI economie și, desigur, să dea Arafat bine cu cele PESTE 200 DE FUNCȚII DIN STATUL DEPARTAMENTULUI PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ, STRUCTURĂ FĂRĂ PERSONALITATE JURIDICĂ ȘI PARALELĂ CU IGSU.

Inspectorii șefi cu basc, în locul comandantului de pluton, “în fața” subordonaților. Exprimare de general cu 4 stele al Armatei Române

Ordinul IG nr. 9702014.08.2023(foto), care revine asupra Ordinului nr.96740 din 20.07.2023 transmite tuturor structurilor subordonate IGSU instrucțiuni privind ceremonialul militar care va avea loc în data de 16 septembrie 2023, în municipiul București, cu ocazia sărbătoririi a 175 de ani de la Bătălia din DEALUL SPIRII și a ZILEI POMPIERILOR DIN ROMÂNIA. În acest sens, inspectorul general Dan Paul Iamandi solicită inspectoratelor județene, CÂTE UN PLUTON DE MILITARI PE FIECARE JUDEȚ, IAR ACEȘTIA SĂ FIE ÎMBRĂCAȚI OBLIGATORIU ÎN COSTUM UNIC DE TIP NOU, 2023, PREVĂZUT CU SEMNUL PROTECȚIEI CIVILE ȘI, BASC. Pentru că domnul general are ‘mnealui un pitic cu BASCUL. I se pare mai COOL.

Partea interesantă și ilară abia acum vine. INSPECTORII ȘEFI, vor lua locul COMANDANȚILOR DE PLUTON (prevăzuți în ordinul anterior din iulie 2023). Noaptea minții!! Pai, ‘nea Paule, cum să scrii, frate, ditamai generalul cu 4 stele, că înlocuiești UN COMANDANT DE PLUTON CU UN INSPECTOR ȘEF/COMANDANT DE UNITATE? Motiv pentru care comandanții de pluton din ordinul ante-menționat, nu vor mai participa la festivitate.

Altă perlă de patru stele: INSPECTORII ȘEFI VOR DEFILA ÎN FAȚA SUBORDONAȚILOR!!!!! ARMATA LUI PEȘTE PRĂJIT! COMANDANȚII DEFILEAZĂ ÎN FRUNTEA SUBORDONAȚILOR, NU ÎN FAȚA LOR, CĂ NU SUNTEM LA RALIU.

PARADĂ SAU MOMENT DE RECULEGERE PENTRU CEA MAI DUREROASĂ INTERVENȚIE DIN ISTORIA ARMEI?

În altă ordine de idei, domnule general, la Crevedia ați fost marele absent. Sigur, sunteți acoperit cu OZU și tot ce trebuie. Ați absentat TOATĂ COMANDA IGSU. Măcar din compasiune dacă de camaraderie și omenie nu ați auzit, trebuia să fiți acolo. Dar, parada asta reeditată, după modelul Dragne 2018, nu își are locul acum.

Ce sărbătoriți? Falimentul Armei? Lipsa de personal? 40 DE MILITARI RĂNIȚI LA CREVEDIA ÎNTR-O MISIUNE PE TIMP DE PACE? Chiar nu mai avem rușine? Chiar nu vă doare de subordonații dumneavoastră din întreaga țară, MARCAȚI DE INTERVENȚIA DE LA CREVEDIA? BĂIEȚII NOȘTRI SE ZBAT ÎNTRE VIAȚĂ ȘI MOARTE IAR DUMNEAVOASTRĂ VĂ ARDE DE PARADE DE LUX? INCREDIBIL, DOMNULE “GENERAL”, INCREDIBIL! PARADA? POATE MOMENT DE RECULEGERE PENTRU ARMĂ ȘI PENTRU CEA MAI DUREROASĂ INTERVENȚIE DIN ISTORIA EI.

Mai multe despre activitatea glorioasă a generalului Iamandi, găsiți aici: Pompierii își numără camarazii morți, generalul își numără stelele .

Pompierii ard  pe general il doare la basc  Dupa interventia cu cei mai multi militari raniti pe timp de pace  din istoria Romaniei  sefului pompierilor ii arde de parada | imaginea 1

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.