Incendiu la o casă de locuit din Vrabia

Vineri, 28 Martie 2014Harghita

Incendiu la o casa de locuit din Vrabia | imaginea 1 Joi, 27 martie a.c., la ora 13.47, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita a fost anunţat despre izbucnirea unui incendiu la o casă de locuit în satul Vrabia, comuna Tuşnad, strada Principală. La faţa locului s-au deplasat două echipaje (un ofiţer şi 9 subofiţeri) din cadrul Detaşamentului de pompieri Miercurea-Ciuc cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă.

La sosirea echipajelor de intervenţie, ardea casa de locuit, construcţie din lemn, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp, existând pericol de propagare la casa de locuit alăturată. S-au luat măsuri pentru localizarea şi stingerea incendiului, precum şi pentru protecţia casei învecinate, în cooperare cu Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă ale localităţilor Băile Tuşnad şi Tuşnad (10 pompieri civili cu o autospecială cisternă, cu ajutorul căreia s-a asigurat alimentarea cu apă de la hidrant), acesta fiind lichidat la ora 1530.

Incendiu la o casa de locuit din Vrabia | imaginea 2 În urma incendiului au ars: acoperişul din lemn, cu învelitoare de ţiglă, în totalitate, pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp, 4 pereţi din lemn ai unei încăperi, planşeul din lemn al casei, o moară de cereale, unelte agricole, circa 500 kg de grâu, materiale textile. Cauza probabilă a incendiului a fost jarul/scânteile din burlanul de fum deteriorat al unei sobe fără acumulare de căldură (metalică), ce au dus la aprinderea lemnului din apropiere. S-au salvat şi protejat, în urma intervenţiei, bunuri materiale în valoare de aproximativ 50.000 lei, pierderile materiale fiind evaluate la aproximativ 7.000 lei.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.