Distrugere controlată de muniţie în Poligonul Dorolea

Duminică, 19 Octombrie 2014Bistrița-Năsăud

Distrugere controlata de munitie in Poligonul Dorolea | imaginea 1 Specialiştii pirotehnişti din cadrul I.S.U. „Bistriţa” au executat vineri, 17 octombrie a.c., începând cu ora 10.00, o misiune de distrugere a muniţiei neexplodate descoperite în ultima perioadă pe raza judelui Bistriţa – Năsăud.

Militarii s-au deplasat în poligonul special amenajat din localitatea Dorolea, comuna Livezile, pentru a distruge, în mod controlat, muniţia neexplodată identificată în urma misiunilor de asanare executate în ultimele luni.

Au fost distruse 72 elemente de muniţie: bombă aruncător cal 82 mm (două bucăți), pistol cal. 7.65 mm, proiectil calibru 75 mm exploziv – trasor, respectiv cartuşe şi tuburi cartuşe de infanterie de diferite calibre (7,65 mm; 12,7 mm).

Distrugere controlata de munitie in Poligonul Dorolea | imaginea 2 În situaţia în care găsiţi muniţie de război, respectaţi următoarele reguli: nu o atingeţi, nu o loviţi şi nu o mişcaţi; nu o introduceţi în foc; nu o duceţi la fier vechi; nu încercaţi să demontaţi focoasele sau alte elemente componente; nu folosiţi muniţiile descoperite pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente; nu introduceţi în clădiri, încăperi sau locuinţe muniţiile descoperite neexplodate; discutaţi cu copiii toate aceste reguli preventive şi explicaţi-le pericolul la care s-ar putea expune dacă nu le respectă; anunţaţi imediat organele de politie, autorităţile administraţiei publice locale sau sunaţi la numărul unic pentru apeluri de urgenţă, 112; respectaţi regulile si măsurile stabilite pentru zonele cu risc la descoperirea de muniţii neexplodate.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.