Misiune pirotehnică pe DN 7C Transfăgărăşan

Duminică, 02 Noiembrie 2014Sibiu

Misiune pirotehnica pe DN 7C Transfagarasan | imaginea 1 În cursul zilei de joi, 30 octombrie a.c., începând cu ora 09:30 pe drumul naţional DN 7C Transfăgărăşan, între km 130+900 şi km 130+960, a avut loc o misiune de detonare a unui bloc de stâncă care risca să se desprindă şi să pună în pericol viaţa trecătorilor, să afecteze tronsonul de drum menţionat şi linia electrică de alimentare a consumatorilor din zonă.

Misiunea coordonată de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu, împreună cu specialişti ai Unităţii Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani s-a desfăşurat pe parcursul a 7 ore, fiind detonată aproximativ 100 m3 de stâncă, pentru care s-au folosit 22,8 kg de material explozibil.

Pentru a înlătura orice pericol de desprindere a bucăţilor de stâncă din versant, specialiştii pirotehnişti au executat detonarea în două etape. Astfel de misiuni au mai fost executate ce către echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu în anii 2010 şi 2012.

Misiune pirotehnica pe DN 7C Transfagarasan | imaginea 2

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.