Intervenții la inundații în comuna Dragalina

Luni, 02 Februarie 2015Călărași

Interventii la inundatii in comuna Dragalina | imaginea 1 Pompierii militari au intervenit cu autospeciale și patru motopompe pentru evacuarea apei din aproximativ 150 de gospodării cetăţeneşti, afectate de inundații. Trei echipaje de pompieri militari cu motopompe din subunitățile Călărași, Borcea și Lehliu s-au deplasat în sprijinul cetățenilor din comuna Dragalina. Prin intervenţia lor eficientă, pompierii militari au reuşit să salveze bunuri materiale şi au limitat posibilitatea inundării locuinţelor mai multor familii.

În urma ploilor abundente, ce au căzut într-un interval îndelungat de timp în zona Dragalina, pompieri militari din cadrul Secției Dragalina au fost solicitaţi să acţioneze pe parcursul ultimelor trei zile, pentru evacuarea apei acumulate în exces în aproximativ 150 de gospodării din comuna Dragalina, pe străzile: Prunului, Plopilor, Sălciilor, Garoafei, Daliilor, Tâmplarului, Lăcrămioarei și Curcubeului.

Trebuie menționat că în zona comunei Dragalina pânza freatică se află la un nivel foarte ridicat, iar aceste precipitații abundente ce au căzut fără întrerupere în ultimele zile au dus la fenomenul de băltire a apei, fiind afectate gospodării și chiar locuințe din această localitate.

Echipaje ale I.S.U. Călărași acționează și la acest moment pentru a elimina riscul de inundare a locuințelor cetățenilor din această comună.

Interventii la inundatii in comuna Dragalina | imaginea 2 Prin ordin al inspectorului șef al I.S.U. Călătrași - colonel Popa Daniel Gheorghe, au fost trimise în zona Dragalina trei echipaje cu motopompe Novus de mare capacitate din cadrul Detașamentului de pompieri Călărași, Secției de pompieri Lehliu Gară și Gărzii de intervenție Borcea.

De asemenea, un echipaj al Servicului Voluntar pentru Situații de Urgență din localitatea Dragalina acționează cu o motopompă Novus pe una dintre cele opt străzi afectate de inundații.

Din cauza precipitaţiilor abundente şi a apei acumulate în exces în gospodării, există riscul ca pereţii exteriori ai mai multor locuinţe să se surpe din cauza infiltraţiilor, însă prin intervenţiile lor până la acest moment, salvatorii au reuşit să înlăture această posibilitate, diminuând considerabil efectele negative ale inundaţiilor.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.