Incendiu la Secţia de Psihiatrie din Satu Mare

Luni, 13 Aprilie 2015Satu Mare

Incendiu la Sectia de Psihiatrie din Satu Mare | imaginea 1 Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Someş” al judeţului Satu Mare au intervenit vineri, 03 aprilie a.c., pentru gestionarea unei situaţii de urgenţă generate de un incendiu produs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Satu Mare, secţia de Psihiatrie Cronici.

Pentru înlăturarea efectelor negative produse, pompierii au intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială pentru descarcerare grea, un echipaj de prim-ajutor(SMURD), un echipaj de terapie intensivă mobilă (SMURD), acţionând în colaborare cu alte două echipaje ale serviciului de ambulanţă judeţean (SAJ).

Incendiul a fost semnalat la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 la ora 19:41, iar la sosirea pompierilor s-a constatat că ardea interiorul unei încăperi situate la demisolul spitalului, cu pericol de propagare la întreaga clădire.

Incendiu la Sectia de Psihiatrie din Satu Mare | imaginea 2 De asemenea, se degajase o cantitate mare de fum pe casa scării, situaţie ce punea în pericol siguranţa bolnavilor şi a personalului medical.

Având în vedere situaţia creată, la locul intervenţiei s-au deplasat prefectul judeţului Satu Mare, domnul dr. Eugeniu Avram, preşedintele Consiliului Judeţean, domnul Adrian Ştef, şi prim adjunctul inspectorului şef a Inspectoratului Pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” Satu Mare, domnul col. Dima Nicolae, care a preluat comanda intervenţiei.

Doi pacienţi adulţi au fost transportaţi la Unitatea de Primiri Urgenţe, în urma intoxicării cu monoxid de carbon, unul dintre ei prezentând arsuri pe aproximativ 20% din suprafaţa corpului, iar alte 38 de persoane au fost evacuate, în urma triajului efectuat de către membrii echipajelor medicale de urgenţă.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, s-a constatat ca şi cauză probabilă a incendiului folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.