Cisternă răsturnată pe DE 581

Duminică, 17 Mai 2015Vaslui

Cisterna rasturnata pe DE 581 | imaginea 1 În cursul dimineţii de vineri, 8 mai a.c., în jurul orei 04.30, prin apelul unic de urgenţă 112 a fost solicitată intervenţia pompierilor la un accident rutier, produs pe Drumul European DE 581, la un kilometru de localitatea Valea Grecului din comuna Duda-Epureni, în care a fost împlicată o cisternă înmatriculată în Republica Moldova, încărcată cu 24 tone de motorină.

În momentul sosirii forţelor de intervenţie la faţa locului, cisterna se afla răsturnată în rigola betonată a drumului european, în sensul de deplasare Huşi-Albiţa, conducătorul auto evacuându-se singur nefiind necesară intervenţia personalului medical. Din autocisternă existau scurgeri minore de combustibil pe la patru din cele cinci supape de preaplian, combustibilul scurs fiind colectat şi depozitat în siguranţă în două recipiente din tablă.

Cisterna rasturnata pe DE 581 | imaginea 2 La această intervenţie au participat următoarele forţe: ISU Vaslui cu 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de descarcerare grea, o ambulanţă SMURD, UM Huşi cu 2 autovehicule militare, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi.

Repunerea pe roţi a autocistenei s-a făcut în jurul orei 17.00 cu ajutorul mijloacelor tehnice de la UM Huşi, după ce tot combustibilul din cisterna rasturnată a fost transvazat într-o altă cisternă sosită din Republica Moldova. Intervenţia a fost condusă de către inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgentă Vaslui.

Din fericire în urma evenimentului nu au fost înregistrate victime, fiind salvate autotractorul, cisterna şi aproape toate cele douăzeci şi patru de tone de motorină.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.