Autocar răsturnat pe A2: 2 morți și 48 de răniți

Duminică, 09 August 2015București

Autocar rasturnat pe A2  2 morti si 48 de raniti | imaginea 1 Ca urmare a accidentului rutier din dimineata zilei de duminică, 9 august a.c., în urma căruia un autocar cu cetățeni ucraineni a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat (la KM 54 al Autostrăzii A2, sensul Constanța-București), I.S.U. București-Ilfov a intervenit pentru acordarea asistenței medicale la fața locului și pentru transportul a 19 victime la spitalele din Capitală.

Având în vedere consecințele extrem de grave ale accidentului, au fost concentrate toate resursele necesare pentru gestionarea corespunzătoare a unui astfel de eveniment: pompieri-salvatori și personal medical din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București, fiind utilizate 11 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale pentru transport victime multiple, 1 autospecială pentru interventie la dezastre și accidente colective și 1 echipaj de descarcerare.

Autocar rasturnat pe A2  2 morti si 48 de raniti | imaginea 2 În urma accidentului, 2 persoane au decedat, iar 48 de persoane, dintre care 21 de copii, au fost transportaţi de urgență la unități medicale specializate din București.

La nivelul I.S.U. Călărași a fost activat Planul Roșu de Intervenție pentru asigurarea unui răspuns coordonat al tuturor structurilor cu atribuţii de interventie.

Intervenția de urgență a fost realizată în sistem integrat, sub coordonarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat dr. Raed Arafat.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.