Autocar răsturnat pe A2: 2 morți și 48 de răniți

Duminică, 09 August 2015București

Autocar rasturnat pe A2  2 morti si 48 de raniti | imaginea 1 Ca urmare a accidentului rutier din dimineata zilei de duminică, 9 august a.c., în urma căruia un autocar cu cetățeni ucraineni a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat (la KM 54 al Autostrăzii A2, sensul Constanța-București), I.S.U. București-Ilfov a intervenit pentru acordarea asistenței medicale la fața locului și pentru transportul a 19 victime la spitalele din Capitală.

Având în vedere consecințele extrem de grave ale accidentului, au fost concentrate toate resursele necesare pentru gestionarea corespunzătoare a unui astfel de eveniment: pompieri-salvatori și personal medical din cadrul Spitalului Clinic de Urgență București, fiind utilizate 11 ambulanțe SMURD, 2 autospeciale pentru transport victime multiple, 1 autospecială pentru interventie la dezastre și accidente colective și 1 echipaj de descarcerare.

Autocar rasturnat pe A2  2 morti si 48 de raniti | imaginea 2 În urma accidentului, 2 persoane au decedat, iar 48 de persoane, dintre care 21 de copii, au fost transportaţi de urgență la unități medicale specializate din București.

La nivelul I.S.U. Călărași a fost activat Planul Roșu de Intervenție pentru asigurarea unui răspuns coordonat al tuturor structurilor cu atribuţii de interventie.

Intervenția de urgență a fost realizată în sistem integrat, sub coordonarea șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, secretar de stat dr. Raed Arafat.

Galerie imagini