Imobile cuprinse de flăcări

Duminică, 10 Ianuarie 2016Vrancea

Imobile cuprinse de flacari | imaginea 1 Opt autospeciale de stins incendii au fost concentrate progresiv în localitatea Tulnici pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care se manifesta la mai multe imobile în cursul zilei de vineri, 8 ianuarie a.c

În urma unui apel primit în jurul orei 09.55 prin intermediul numărului unic de urgenţă 112 la dispeceratul integrat ISU – Ambulanţă, se anunţa producerea unui incendiu la mai multe imobile din localitatea Tulnici. Imediat s-au deplasat la faţa locului reprezentanţii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate, precum şi pompierii militari din cadrul subunităţii de la Vidra.

Din cadrul serviciilor profesioniste şi voluntare pentru situaţii de urgenţă au fost concentrate progresiv la locul intervenţiei şapte echipaje cu şapte autospeciale de lucru cu apă şi spumă, patru dintre acestea de la Staţia de Pompieri Vidra, două de la Detaşamentul de Pompieri Focşani şi una de la SVSU Tulnici. De asemenea, la intervenţie a participat şi o autospecială de stins incendii aparţinând Obştei Tulnici. Totodată, la locul indicat s-a deplasat şi o ambulanţă SMURD pentru asigurarea asistenţei medicale în caz de nevoie.

Imobile cuprinse de flacari | imaginea 2 În momentul sosirii forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu violenţă la o locuinţă şi la mai multe anexe gospodăreşti, pe o suprafaţă totală cumulată de aproximativ 600 mp. Pompierii militari au intervenit atât pentru localizarea şi lichidarea flăcărilor, cât şi pentru împiedicarea propagării acestora la gospodăriile învecinate, amplasate la distanţe mici.

Intervenţia pompierilor a fost dificilă din cauza suprafeţei întinse pe care s-a manifestat arderea şi a cantităţii mari de materiale combustibile din alcătuirea imobilelor, acestea fiind construite majoritar pe structură de lemn. De asemenea, vântul care sufla cu putere în zonă, precum şi accesul dificil din cauza distanţelor reduse dintre imobile au îngreunat misiunea.

În urma incendiului, au fost afectate în totalitate o locuinţă P+1 precum şi anexe gospodăreşti (magazii, atelier, adăpost animale, adăpost păsări). Din fericire, nu s-au înregistrat victime. Toate persoanele care se aflau în locuinţă în momentul izbucnirii flăcărilor au reuşit să părăsească imobilul în condiţii de siguranţă şi nu a fost necesară intervenţia echipajului de paramedici.

Misiunea de stingere a durat aproximativ patru ore şi jumătate. La mai puţin de doi metri distanţă de locuinţa cuprinsă de incendiu era amplasată o moară, aceasta fiind salvată din calea flăcărilor de pompieri, la fel ca şi alte locuinţe amplasate la distanţe mici. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că, cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit electric.

Galerie imagini

 

Articolele publicate de agendapompierului.ro pot fi preluate de alte publicații online doar în limita a 500 de caractere și cu citarea sursei cu link activ către articol. Orice abatere de la aceasta regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor și va fi tratată ca atare.